Brooklyn 99 1. évad (2013-)

Fantasztikus sorozat, kitűnő humor, vicces helyzetek, még az abszurd humorral is profin bántak. Egy újabb tökéletes példa az utánzásmentes sitcomra, és arra, hogy van még itt bőven kiaknázatlan lehetőség. Ezt a véleményt rajtam kívül még két Golden Globe-díj is alátámasztja.

brooklyn_99_1

Egy rendőrőrs mindennapjai, kicsit nyomozgatnak, kicsit romantikáznak, de legfőképpen poénkodnak. Méghozzá pazarul. Az első pár rész még igen nyögvenyelősre sikeredett, de az alkotók epizódról epizódra ráéreztek a dologra, és velük együtt a közönség is. A színészek parádésak, a karakterek egyediek. Maguk az ügyek inkább mellékszereplők benne, de mikor megoldják azt sem a manapság annyira menő high-tech tudományos cuccal, hanem logikával és rendőri rutinnal.

brooklyn_99_3

Egy biztos Jake Peralta nyomozó (Andy Samberg) képes lenne elvinni a hátán az egész sorozatot. Csakhogy nem kell neki, mert a többiek is kitűnőek. Terry Jeffords (Terry Crews) a maga hegyomlás méretével olyan hitelesen adja elő az őrült és berezelt zsarut, hogy kedvem lenne odamenni és megölelni. Ray Holt kapitány (Andre Braugher) a maga mindig egy érzelmet mutató arcával, a testbeszéde segítségével ér el hatást.

brooklyn_99_4

Még azoknak a szereplőknek is jutott poén, akikről azt hittem, csak díszletek, sőt nem is akármilyeneket kaptak. A csajok – általában ezt a részt szokták elszúrni – ügyesek, élettelteliek, pontosan ezért is állják meg kiválóan a helyüket. Amy Santiago (Melissa Fumero) és Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) annyira ellentétesek – a bájos, feltörekvő és a kemény, mogorva. Személyes kedvencem azonban a kapitány asszisztense, Gina Linetti (Chelsea Peretti), a sorozatban főleg ő az abszurd humor forrása, remek színésznő.

brooklyn_99_2

Sajnos csak húsz perces egy-egy rész, így igen hamar be lehet darálni. Nagyon várom a második évadot belőle.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

6 hozzászólás

  1. Visszajelzés:A feláldozhatók – Megkeresni, elkapni, kinyírni! | Watchaholics

  2. Visszajelzés:Pilotmustra: Benched | Watchaholics

  3. Visszajelzés:Pilotmustra: The Last Man on Earth – Alive in Tuscon | Watchaholics

  4. Visszajelzés:Pilotmustra: The Last Man on Earth – Alive in Tucson | Watchaholics

  5. Visszajelzés:Brooklyn 99 – A nem százas körzet (2013-), 2. évad | Watchaholics

  6. Visszajelzés:Zűrös zsaruk (2009), 1. évad | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.