Fantasztikus sorozat, kitűnő humor, vicces helyzetek, még az abszurd humorral is profin bántak. Egy újabb tökéletes példa az utánzásmentes sitcomra, és arra, hogy van még itt bőven kiaknázatlan lehetőség. Ezt a véleményt rajtam kívül még két Golden Globe-díj is alátámasztja.

brooklyn_99_1

Egy rendőrőrs mindennapjai, kicsit nyomozgatnak, kicsit romantikáznak, de legfőképpen poénkodnak. Méghozzá pazarul. Az első pár rész még igen nyögvenyelősre sikeredett, de az alkotók epizódról epizódra ráéreztek a dologra, és velük együtt a közönség is. A színészek parádésak, a karakterek egyediek. Maguk az ügyek inkább mellékszereplők benne, de mikor megoldják azt sem a manapság annyira menő high-tech tudományos cuccal, hanem logikával és rendőri rutinnal.

brooklyn_99_3

Egy biztos Jake Peralta nyomozó (Andy Samberg) képes lenne elvinni a hátán az egész sorozatot. Csakhogy nem kell neki, mert a többiek is kitűnőek. Terry Jeffords (Terry Crews) a maga hegyomlás méretével olyan hitelesen adja elő az őrült és berezelt zsarut, hogy kedvem lenne odamenni és megölelni. Ray Holt kapitány (Andre Braugher) a maga mindig egy érzelmet mutató arcával, a testbeszéde segítségével ér el hatást.

brooklyn_99_4

Még azoknak a szereplőknek is jutott poén, akikről azt hittem, csak díszletek, sőt nem is akármilyeneket kaptak. A csajok – általában ezt a részt szokták elszúrni – ügyesek, élettelteliek, pontosan ezért is állják meg kiválóan a helyüket. Amy Santiago (Melissa Fumero) és Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) annyira ellentétesek – a bájos, feltörekvő és a kemény, mogorva. Személyes kedvencem azonban a kapitány asszisztense, Gina Linetti (Chelsea Peretti), a sorozatban főleg ő az abszurd humor forrása, remek színésznő.

brooklyn_99_2

Sajnos csak húsz perces egy-egy rész, így igen hamar be lehet darálni. Nagyon várom a második évadot belőle.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

6 thoughts on “Brooklyn 99 1. évad (2013-)”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .