Bevallom, nagy lelkesedéssel kezdtem a sorozatot, újítónak tartom az ötletet. Egy sorozat egy sorozatról és a rajongók hatalmáról, és a mögöttük megbúvó titkok, ugye milyen jól hangzik? Nem csoda, hogy elvarázsolt ­ – aztán jól pofára is ejtett.

cult1

Jeff Sefton (Matthew Davis) újságíró, rejtélyesen eltűnt öcse után nyomoz. Úgy véli, hogy A szekta című sorozatnak köze van az elrablásához. A testvére, Nate Sefton (James Pizzinato) megszállottja volt a szériának, hajmeresztő elméletekkel ált elő vele kapcsolatban. Skye Yarrow (Jessica Lucas), aki asszisztensként dolgozik A szekta forgatási csapatában, felfigyel a sorozat rajongói körében tapasztalható tébolyra. Próbál rájönni ennek az őrületnek az okára, és ekkor keresztezik útjaik egymást Jeff-fel. Innentől kezdve közösen haladnak a rejtély megoldása felé.

cult2

A sorozatban zajló események, Billy Grimm (Robert Knepper) és Kelly Collins (Alona Tal) kettős játéka a való életben is megtörtént. A nagy kérdés, melyik volt előbb? Skye és Jeff részről részre, szépen egyenletesen közelebb jut a megoldáshoz. Velük együtt pedig mi, nézők is. Láthatjuk a fanatizmust, a végletességet és az őrületet.

A szekta sokkal régebbi, mint azt ők ketten gondolták, sőt Skye múltja is valamelyest része a kirakósnak. Felbukkannak az Igaz Hívők – a sorozat mögött megbújó szekta tagjai – akik olyan ügyesen keverik a szálakat, hogy le a kalappal. Stuart Reynolds (Jeffrey Pierce) és Rosalind Sakelik nyomozó (Aisha Hinds) kettőse hitelessé teszi az egész szekta dolgot. A színészek tényleg kitettek magukért, csak az a baj, hogy ezzel egyedül voltak.

The Devil You Know

A végét egy ostoba húzással zárják le, és persze megkapjuk az újabb rejtélyt is, ami már az elején is baromságként hat. Kaptunk is válaszokat, meg nem is. Kaptunk is új rejtélyt, meg nem is. A finálé után teljesen elment tőle a kedvem, de nem csak nekem. A sorozat nem érdemelt meg egy újabb évadot, nem is kapta meg.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..