Kevés olyan horrorfilmet láttam eddigi rövid életem során, ami egyszerre töltött el örömmel, bánattal, dühvel és
nem kevés indulattal Hollywood felé. A Mortuary azért ettől egy kicsit többet érdemelt volna. Nos, az intro és a dühroham után terítéken a 2005-ös év B-fájának egy semmilyen ízű termése: Halottasház – A holtak feltámadnak.

mortuary1

“Furcsa, de még a halál is meghallhat…”

Frappáns mondat a film felénél és a kedves temetkezési vállakozó anyuka ezzel is indítja útnak a válogatott rémségeket a maradék 45 percben. Itt pedig minden lesz, ami szemet és gyomrot felforgat: zombik, szex, testmegszálló démoni penész – Ez kinek jutott az eszébe?

Igen, itt is van a film talán legnagyobb hibája. Ugyanis kicsit sem nemes antagonistánk megszáll élőt-holtat és jól csoszogó zombi szolgákat készít belőlük, ám a nagy kérdés hófehér: honnan jött ez a valami? Az űrből? Esetleg veszélyes kísérlet titkolt és elszúrt végeredménye?
Sátáni erő által létrehozott életforma? Nem derül ki. Ahogy az se, hogy miért a kedvenc szinkronosom (Kossuth Gábor) kapta a helyi bunkót, de erről most inkább haladjunk.

mortuary2
Szereplőink is eléggé közepesek, talán csak Grady (Rocky Marquette), a mindig segítő  jóbarát emelkedik B hatalmas bélyege alól, habár nem sokat szerepel, még így is, nagyon stílusosan küldik át a másvilágra. Ha már halál, jöhet a történet is (nem kell megijedni, nem lesz hosszú), csak úgy a móka kedvéért: család, költözködés, hullák, eszelős gyilkos, gyilkos penész, zombik, mindenki megmurdál. Ennyi. Caput. Finito.

Mortuary3

Szóval, minden elem eléggé közepes vagy az alatti, de sokan – köztük én is – nem tudnak haragudni a filmre, minden gikszere ellenére sem. Van benne némi innováció (vagy legalábbis törekvés rá), ám ezt csúnyán megcsonkolta az alacsony költségvetés.
Holly-dolly, respect. És nem kérünk folytatást.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .