Szamuráj kártyapárbaj – Samurai Empire

Gyászjelentés játékföldéről: Az egyik legjobb TCG/RPG játék, a Samurai Empire március 31.-én bezárja virtuális kapuját. Hogy miért szomorú ez? Nos, a föld így szegényebb lesz egy igen színvonalas, nem-csak-bukszásoknak-való játékkal, amiről tudjuk, milyen ritkaságszámba megy napjainkban.

samurai empire1

Magáról a játékról fél nap is kevés lenne az ódazengéshez, viszont elég a játékmenethez. Sengoku-kori harcosokat, pontosabban kis kártyájukat irányíthatjuk, a kor tökéletes történeti menete szerinti Questekben, közben kicsi feudális Japán városkánkat növelhetjük, alakíthatjuk, sőt a műfaj többi kreálmányához hasonlóan, Guildekbe lehet tömörülni, ám itt van “rang” is, például a fő irányító a Guild Master, a Recruit Expected az alapanyagokért felelős stb., viszont itt önzés helyett az összefogás eszméje erős: a Guild-harcok alatt a csapat minden tagjának ereje szükséges a győzelemhez, a napi, a barátok által kapott presentekről nem is beszélve. Fejlesztős-növelős játék lévén, itt is  minél nagyobb a levelünk, annál több dolgot érhetünk el, kaphatunk meg,
és egyre kevesebben akasztják belénk a katanáikat a Duelek alatt.

samurai empire2

Maga a közösség nem számol sok lelket (kb. 2000 fő) és ugye anyagi ráfordítás nélkül is eléggé erősek lehetünk, így nem csoda, hogy a Nubee a törölnivalók listájára tette. Ilyenkor érzem azt,hogy nem találok megfelelő magyar szitokszót a helyzetre: nagyon nem kéne csak a kis dollárjelekre figyelni a vízfejekben, hanem egyszer észrevenni, mi is az igazi kincs. De én csak egy mezei blogger vagyok, akire aztán rohadtul hallgatnak, ám én még így is körmömszakadtáig harcolnék, hogy a Samurai Empire nem tűnjön el úgy a süllyesztőben, mint tavaly nyáron a Nadirim nevű, szintén remek online játék, de sajna az én erőm és akaratom ehhez kevés.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Zombie Pandemic | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.