Fiúk és lányok! Kockák és kockanék! Most következő cikkünk garantáltan fizikai fájalommal járt írójának,
ki jelenleg a Lin Kuei nindzsaklán vendégszeretét élvezi és hős megmentőjére vár. De napoljuk még el egy kicsit a túszmentést.
Előtte még csendüljön fel a régi, de mégis mindenki által ismert Mortal Kombat – A film.

(Legalábbis addig írok róla, míg észre nem veszik, hogy meglógtam)

Mortal Kombat1

Nos, amikor kijött 1995-ben én tipegni sem tudtam és bevallom, csak felsős általános iskolás koromban futottam össze vele, mégis máig meghatározza filmes életem nem-horroros részét. És igen, sokan mondják, hogy “csak harc és semmi történet”, de őszintén, egy ilyen filmnek kell történet? Sajna kell, de hasznos ötletekért a rendezőnek sem kellett a szomszédba mennie: Shang Tsung nagyúr, aki amellett, hogy diplomás varázsló és antagonista, immár nemsokára a tizedik Halálos Viadalos győzelmét tudhatná magának, ha Raiden és rögtönzött cserkészcsapata nem szállna szembe vele és verné le, de irgalmatlanul. Igen, mint olvashattátok, itt nem az a lényeg, hogy hősünk mindenkit megváltson és ővé legyen a nő, hanem hogy címeresre verje az ellent és legény legyen a gáton. Más nem is kell nagyon hozzá.

Mortal Kombat4

Maga a játék, ami a mai napig töretlen népszerűséggel operál sem rendelkezik több történetalappal (na jó, az Armageddon és az utána lévő részekben már vannak kikacsingatások), ám ez valahogy csak a megszállott addictokat zavarja, de őrájuk nem hallgatunk. Ami így újranézére furcsának tűnt, hogy Raidenen (Christopher Lambert) és Shang Tsungon (Cary-Hiroyuki Tagawa) kívül nincsenek ismertebb színészek a stábban, ahhoz képest mindenki tök korrektet alakít (Legjobb Johnny Cage, aka Linden Ashby). Mind a harcjelenetek, a zene és a díszlet együtt egy olyan kerek egész, ami méltó játék elődjéhez.

Mortal Kombat2

Ez mind szép és tejszínhabos, ám a bókok csak az első filmnek járnak. A másodikkal épp most kínoztak meg Scorpionék. Én azt, mint  hivatalos állatbarát és embervadász, a szívem legmélyéből gyűlölöm és nehezen, de felköhögök róla pár szót, és az is a Mortal Kombat – Annihilation legnagyobb hibájának bemutatása lesz: történetet akartak beleerőltetni! (meg megölték Johnnyt, kicserélték Raident, meg Sonyát, meg…)

Mortal Kombat3

(Kedves és szerettett írónkat itt fogták el újból bősz nindzsáink és vonszolták vissza a második film vetítésére)

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Napszemüveges altestütés – Mortal Kombat”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .