Fiúk és lányok! Kockák és kockanék! Most következő cikkünk garantáltan fizikai fájalommal járt írójának,
ki jelenleg a Lin Kuei nindzsaklán vendégszeretét élvezi és hős megmentőjére vár. De napoljuk még el egy kicsit a túszmentést.
Előtte még csendüljön fel a régi, de mégis mindenki által ismert Mortal Kombat – A film.

(Legalábbis addig írok róla, míg észre nem veszik, hogy meglógtam)

Mortal Kombat1

Nos, amikor kijött 1995-ben én tipegni sem tudtam és bevallom, csak felsős általános iskolás koromban futottam össze vele, mégis máig meghatározza filmes életem nem-horroros részét. És igen, sokan mondják, hogy “csak harc és semmi történet”, de őszintén, egy ilyen filmnek kell történet? Sajna kell, de hasznos ötletekért a rendezőnek sem kellett a szomszédba mennie: Shang Tsung nagyúr, aki amellett, hogy diplomás varázsló és antagonista, immár nemsokára a tizedik Halálos Viadalos győzelmét tudhatná magának, ha Raiden és rögtönzött cserkészcsapata nem szállna szembe vele és verné le, de irgalmatlanul. Igen, mint olvashattátok, itt nem az a lényeg, hogy hősünk mindenkit megváltson és ővé legyen a nő, hanem hogy címeresre verje az ellent és legény legyen a gáton. Más nem is kell nagyon hozzá.

Mortal Kombat4

Maga a játék, ami a mai napig töretlen népszerűséggel operál sem rendelkezik több történetalappal (na jó, az Armageddon és az utána lévő részekben már vannak kikacsingatások), ám ez valahogy csak a megszállott addictokat zavarja, de őrájuk nem hallgatunk. Ami így újranézére furcsának tűnt, hogy Raidenen (Christopher Lambert) és Shang Tsungon (Cary-Hiroyuki Tagawa) kívül nincsenek ismertebb színészek a stábban, ahhoz képest mindenki tök korrektet alakít (Legjobb Johnny Cage, aka Linden Ashby). Mind a harcjelenetek, a zene és a díszlet együtt egy olyan kerek egész, ami méltó játék elődjéhez.

Mortal Kombat2

Ez mind szép és tejszínhabos, ám a bókok csak az első filmnek járnak. A másodikkal épp most kínoztak meg Scorpionék. Én azt, mint  hivatalos állatbarát és embervadász, a szívem legmélyéből gyűlölöm és nehezen, de felköhögök róla pár szót, és az is a Mortal Kombat – Annihilation legnagyobb hibájának bemutatása lesz: történetet akartak beleerőltetni! (meg megölték Johnnyt, kicserélték Raident, meg Sonyát, meg…)

Mortal Kombat3

(Kedves és szerettett írónkat itt fogták el újból bősz nindzsáink és vonszolták vissza a második film vetítésére)

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Napszemüveges altestütés – Mortal Kombat”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .