Fura egy film Az óriásölő (Jack the Giant Slayer), nem túl combos történet, lapos szereplők, mégis a mesevilág, amit teremtett, magávalragadó.  Még mindig nem tudom magamban hova tenni, sem a jók közé nem illik, sem a rosszak közé, de az biztos, hogy meg kell nézni. Klasszikus mese új köntösben.

oriasölö1

Jack (Nicholas Hoult), a parasztfiú a véletlen folytán hozzájut egy babokkal teli csomaghoz. De ezek nem közönséges babok – ezekből nőhet ki az égig érő paszuly, ami összeköti az emberek világát az óriásokéval. Ezeket a haramiákat még maga Artúr király győzte le és vágta el őket a saját királyságától. Jacknek sikerül  – a véletlen folytán – egy magot vízhez juttatnia és máris növekedésnek indul a paszuly.

Egy óriás megneszeli a dolgot, és elrabolja a király (Ian McShane) egyetlen leányát, Isabelle-t (Eleanor Tomlinson). A testőrség vezetője, Elmont (Ewan McGregor) egy csapat katonával és a hercegnő kérőjével, Roderickkel (Stanley Tucci) a nyomába siet. A lány iránti rajongás miatt Jack is elindul – pedig tériszonyos – az óriások országába.

De nem csak Isabelle miatt kell aggódniuk: az óriások hosszú évekig nélkülöztek, most eljött számukra a lakoma, az ínyenc főfogás pedig emberhús.  A királynak döntenie kell, hogy feláldozza-e lányát a népéért és a mentőcsapat visszaérkezése előtt kivágja a paszulyt.

oriasölö2

Az óriások földjén megismerhetjük Lord Roderick valódi, hataloméhes arcát, miközben Jack egyre közelebb kerül szerelméhez, Isabelle-hez. Ez egy mese. Egy bájos, tüneményes, kedves mese. Szórakoztató és szívmelengető, pont, ami a dolga egy ilyen történetnek. A szereplők szerethetőek, a kaland tucatszor látott, de pont ez benne a lényeg. Nem akartak újat alkotni a készítők, csak elmondani egy történetet, hogy mi is megszeressük. Ez pedig sikerült nekik.

oriasölö3

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..