The Walking Dead S04E07 – Dead Weight

Kezdek belezúgni ebbe a lassított tempóba. Sosem tudom mit kapok előre, de ez így tökéletes. Nem próbálnak meg mindent a számba rágni, hanem hagyják, hadd találjam ki én magam. Van időm gondolkozni, tervezgetni, ötletelni. Az a hír járja, hogy spin-offot kap a Walking Dead. Ha ez így lesz, remélem olyan lesz, mint ez és az előző epizód.

walkingdead.s04.e07.3

Az előző rész végén Brian (vagyis a Kormányzó) és az újdonsült családja gyalogszerrel menekült a járkálók hordája elől, Brian és a kislány beleestek egy csapdának szánt verembe, ami persze nem volt üres. Tökös ürge ez a Brian: puszta kézzel végzett mindegyik járkálóval, aztán felbukkant a rég nem látott társa Woodbury-ből. Martinez kihúzta Briant és a kislányt is a gödörből.

Új név, új család, új tábor. A kérdés már csak az, hogy meddig lesz ez így, Brian meddig tud Brian maradni és mikor bukkan felszínre az eddig rejtegetett énje. Ugyanis a világban a dolgok állása nem változott. Járkálók mindenhol, legtöbbször már hordákban, az élelem egyre kevesebb (üres tavak, eltűnt vadállomány), a fegyvermennyiség pedig még annál is gyérebb. Persze néha belefuthatunk egy másik táborba, aminek talán van ellátmánya, a kérdés már csak az, elvesszük-e tőlük? De ha a szeretteinkről van szó, akkor megteszünk mindent értük, még olyan dolgokat is, amit soha nem gondoltunk volna. Nem tudom eldönteni, hogy ezt valóban így érzi Brian, vagy ez is csak egy hazugság, amivel önmagát eteti.

walkingdead.s04.e07.2

Ebben a részben pillanatról pillanatra láthattuk, hogy Brian hogyan vedlik át a régi, jól ismert Kormányzóvá, aki mindent a kezében tart és irányít. Megint úgy csűri csavarja a hazugságot, hogy az igaznak hasson. David Morissey zseniális színész, minden rezdülésével átad valamit a szerepéből nekünk, a nézőknek. Ja, és talált magának egy új akváriumot!

walkingdead.s04.e07.1

Tudtam én, hogy a csendes Walking Dead nem tart sokáig és készülőben van a nagy vihar.

 

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés:The Walking Dead S04E10 – Inmates | Watchaholics

  2. Visszajelzés:The Walking Dead S04E08 – Too Far Gone | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.