A mai epizód megint pontosan olyan volt, amilyet én szeretek: lassú és pontosan felépített – ez az igaz Walking Dead. Ez nem csak a zombikról meg a mészárlásról szól, hanem az emberekről, az emberi természet mélységeiről és magasságairól.

walkingdead.s04.e11.3

Mondtam már, hogy kedvelem az új fickót? Mert így van. Abraham (Michael Cudlitz) egy profi katona – végre valaki, aki nem pazarolja a lőszert – és még vicces is. Jó, tudom, egy kissé félelmetes, meg az a mosolygás, amikor széttrancsírozta azt a három járkálót, az valóban ijesztő volt tőle. Viszont eddig egyenes embernek tűnik, persze ezt egy epizód után kijelenteni kissé erős.

Viszont azt bátran kijelenthetem, hogy Rick a bújócska nagymestere, még törött bordával és remegő kézzel is profin nyomja. Először azt hittem egy újabb álom – már kezdtem dörzsölni a tenyerem –, de nem, ez bizony a kőkemény valóság, Rick pedig gyorsan kapcsolt és elbújt az ágy alá. Nem túl eredeti, de annál hatásosabb, majd újra és újra megpróbált kijutni onnan, de valami vagy valaki folyton keresztülhúzta a számítását. A végén már a torkomban dobogott a szívem úgy izgultam.

walkingdead.s04.e11.1

Michonne és Carl igazán imádnivalók voltak együtt, Michonne mindent megtett, hogy Carlt felvidítsa. Bár Carl nem nevetett mikor Michonne a saját szájába nyomta a sajt spray felét – én viszont igen, legfőképpen a nő arckifejezésén. A felderített ház festményei pedig nem csak én akadtam ki, hanem Michonne is. Örültem, hogy végre beszélgetnek a saját veszteségükről, mindkettőjüknek jót tett, még ha nem is árultak el sokat szóban, a mozdulataik – vagy azok hiánya – és a mimikájuk mindent elárult

Végre láttam egy apró reménysugarat a sorozat legnagyobb titkának – a világvége okának – megértésére, de persze nem mondták el. Vajon kiderül valaha? Remélem igen, mert szeretem a válaszokat, persze főleg nem ezért nézem a sorozatot, hanem a hangulat és a karakterek miatt – na, jó, a pasik is közrejátszanak egy kicsit. De a titok kiderítése után is nyugodtan mehet tovább a show, szóval jó lenne, ha csepegtetnének valamit.

walkingdead.s04.e11.2

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..