almosthuman.s01.e01.3

Azt hiszem a Viasat megint felülmúlta önmagát névadásban. Eddig is ügyesek voltak (Falling SkiesÉghasadás), de az Almost Human fordítása Emberi Tényezőre egyszerűen fantasztikus. Mint sci-fis és Karl Urban rajongó, kétség sem fért hozzá, hogy odáig leszek a sorozattól. Már az alapötletbe belezúgtam, aztán sorra jöttek a plakátok és aztán a trailerek. Ilyenkor kicsit elszégyellem magam, mert a Fox csatorna a Firefly kinyírása óta bögyömben van (és most nagyon enyhén fogalmaztam), és most megint rákattantam az egyik sorozatukra – és persze rettegéssel figyelem, hogy mi lesz a további sorsa a szériának a Foxnál.

John Kennex (Karl Urban) nyomozó egy tűzharc során elveszíti a teljes csapatát és a fél lábát. 17 hónap kóma után felébred, majd visszamegy a kötelékbe. A rajtaütésről amiben elvesztette a barátait még zavarosak az emlékei, de minden eszközt felhasznál – még az illegálisat is -, hogy változtasson a dolgon. Ebben a jövőben a bűnözési ráta igen magas, ezért minden zsaru kötelezően kap egy androidot társának: egy logikus, mindent látó és kiszámító szintetikust, az MX-et.

almosthuman.s01.e01.1

John nem jön ki jól ezekkel a gépekkel, úgyhogy rövid úton meg is szabadul a mellérendelt androidtól, de persze nem élvezheti a magányt hosszútávon, mert kap egy újat, egy DRN-t. A DRN egy régebbi típusú, mesterséges érzelmekkel rendelkező gép, amit a sorozatos hibák miatt kivontak a forgalomból. Dorian (Micheal Ealy) a felélesztése után repes az örömtől, hogy csövek pucolása helyett rendőr lehet – John persze már nem ilyen lelkes. A páros első közös ügye talán kapcsolódik az ominózus két évvel ezelőtti rajtaütéshez. De a válaszok, amik John fejében vannak elfeledve, közel sem azok, amikre számított.

almosthuman.s01.e01.2

Érdekes a sorozat alapötlete. Félreértés ne essék, nem tartom nagy ötletnek, sőt, inkább az az érzésem, mintha már láttam volna valahol ezeket. Semmi új, semmi egyedi, a város napfényben nagyon high-tech, az illegális részleg sötét és füstös, a kütyük lenyűgözőek. John és Dorian szintén sablonos, sőt mindenki az, aki ebben a sorozatban szerepel. A rendőrök még mindig hol jól céloznak, hol nem, a bűnözők pedig furfangosak és gátlástalanok. Viszont mindezek ellenére mégis működik a dolog. Hiába a klisék és a koppintás, ahonnan másoltak, azok bizony nem csinálták ilyen jól. Nincs benne semmi új, mégis olyan pluszt ad, amit eddig nem lehetett látni.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

7 thoughts on “Almost Human (Emberi tényező) S01E01 – Pilot”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..