Percy Jackson: Szörnyek tengere (2013)

Az előző filmnél már jeleztem, hogy nem voltam nagy rajongója a történetnek. Ezt is csak azért kezdtem el nézni, mert nem volt más, és ha már láttam a Villámtolvajt – nos, miért is ne? Akkor még nem tudtam, mennyire be fog jönni nekem a történet. Bizony, a Szörnyek tengere teljesen beszippantott, olyannyira, hogy még aznap este – természetesen alvás helyett – újranéztem az első részt. Azóta már az első kötetet is megvettem – hát igen, így kap el engem egy fandom: csak lesben áll, várva a megfelelő alkalomra, de amikor az a pillanat eljön, nincs menekvés.

Egyből a mélyvízbe dobtak (miért élvezem én ezt mindig?) négy gyerek szalad az erdőben, egyetlen biztos menedékük a Félvér Tábor, de valami olyan üldözi őket, ami gyorsabb náluk. Ám a félistenek nem érdemtelenül lettek hősök: Thalia (az egyik üldözött gyerek) feláldozza életét a többiek biztonságáért. Az apja, Zeusz megjutalmazza: fa képében tér vissza és innentől fogva ő biztosítja a tábor védelmét. Thalia fája a legnagyobb tiszteletet és elismerést kapja mindenkitől, legyen az szatír vagy akár Athéné lánya.

percy2.3

Jócskán ugorva az időben, a napjaink félvér-táborában járunk. Percy (Logan Lerman) kiképzése azóta is rendületlenül tart, ám a fiú komoly nehézségekkel találja szemben magát. A legyőzhetetlennek tűnő ellenfél pedig Clarisse (Leven Rambin), a hadisten Árész leánya, aki nemcsak Percynél jobb, hanem mindenkinél, és ezt piszkosul szereti is hangoztatni – egyből megkedveltem. Annabeth (Alexandra Daddario) természetesen kimarad a viaskodásból, nem véletlenül Athéné lánya (nem, nem kötünk bele a mitológiai szabálytalanságba!).

A tábor vezetői Cheiron, a kentaur (Anthony Head) és Mr. D. (Stanley Tucci). A táborban a felfordulást egy új lakó okozza, Tyson (Douglas Smith), aki Poszeidon másik fia, ezáltal Percy testvére. Nos, a baj csak az, hogy a srácnak egy szeme van – Poszeidonnak volt egy kisebb afférja. A testvérek kapcsolata nem indul éppen zökkenőmentesen, de a nagyobb baj miatt összefognak.

A védőfal, amit Thalia fája biztosít repedezni kezdett, támadás történik, a táborban pedig kitör a káosz. Percy, Tyson és Clarisse azonban sikeresen megoldják a dolgot. A fa azonban haldoklik, nem találnak rá orvosságot, ezért Cheiron és Mr. D. úgy dönt, nincs más választásuk, mint felkutatni az aranygyapjút, ami az egyetlen reményük a fa megmentésére. A kalandra pedig Clarisse-t és csapatát küldik el. De Percy nem lenne az, aki, ha nem bírálná felül ezt a döntést és útra nem kelne ő maga is. Természetesen vele tart Grover (Brandon T. Jackson), Annabeth és Tyson is.

percy2.1

Azonban a kaland korán sem az, aminek elsőnek hitték, nemcsak a Félvér Tábort kell megmenteniük, hanem az egész Olimposzt is, az istenekkel együtt. Vajon ők négyen elegek ahhoz, hogy megakadályozzák a világ pusztulását?

Mint Firefly rajongó, kötelességem külön figyelmet szentelni Nathan Fillionnek, ő játssza Hermészt. Olyan cuki abban a nadrágban és amilyen fejeket vág hozzá – imádnivaló. Igen, Cheiront lecserélték, a Villámtolvajban még Pierce Brosnan játszotta – én örülök a cserének, Headet a Buffy, a vámpírok réme óta kedvelem. És a mindig vicces és imádnivaló Stanley Tucci, mindig nagyon élvezem a színészi alakítását,itt mint Mr. D, azaz Dionüszosz – a bor és a mámor istene –, aki egy átok folytán bármilyen borhoz is ér hozzá, az azonnal vízzé válik.

percy2.2

Most mit mondhatnék? Elkapott a sztori, a hangulat és a karakterek, a görög mitológia pedig még sokkal korábban. A filmtől pontosan azt kapja a néző, amit elvár, örömöt, nevetést és szórakozást, mindenből annyit, amennyit kell. Így kell filmet csinálni!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Percy Jackson és az olimposziak – Villámtolvaj (2010) | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.