Kedvelem az Almost Humant, de nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, úgy érzem, hogy ebből az alapanyagból sokkal többet is ki lehetne hozni. A színészek nagyon a helyükön vannak, a karakterek szerethetőek vagy éppen gyűlölhetőek, humor is van meg bigyók. De úgy gondolom, az írók még nem bontakoznak ki eléggé vagy nem mernek, és inkább fejet hajtanak a csatornának.

almosthuman.s01.e04.1

Ebben a részben megölnek egy beépített rendőrt amikor le akart buktatni egy drogfőnököt. Az ügy átkerül a gyilkosságiakhoz, azaz Dorianhez és Johnhoz – az utóbbi még az akadémiai évekből ismerte az elhunytat. Nos, az ügy itt vesz teljesen szokványos fordulatot, vajon a meggyilkolt rendőr átállt-e vagy sem a bűnözőkhöz? John természetesen hisz régi barátja ártatlanságában, de akadnak a csapaton belül, akik nem.

Ahogy John és Dorian haladnak előre az ügyben, rájönnek, hogy sokkal nagyobb hal akadhat a rendőrség horgára, mint azt eddig hitték: az egyik legnagyobb bűnbanda feje, akit évek óta nem sikerül elkapni. Senki sem tudja, hogy ki ő pontosan, csak a nevében biztosak: Bishop. A kézre kerítéséhez azonban újabb embert kell beépíteni, lehetőleg olyat, aki ki tudja keverni az újfajta moszat alapú drogot.

almosthuman.s01.e04.3

Rudy – a rendőrség androidjainak karbantartója és minden egyéb mechanikai dolog főistene – a legjobb választás, csakhogy a srác nem alkalmas a feladatra. Mondjuk úgy, hogy vészhelyzetben valószínűleg elárulná nemcsak az igazi nevét, de még a címét is. Azonban nincs mese, Rudy lesz a beépített ember. Azért a készülődést nagyon élvezte, pláne az öltönyt és a kalapot – ami teszem hozzá remekül állt rajta.

Ezt a részt toronymagasan vitte Rudy, azaz Mackenzie Crook – az első perctől fogva kedvelem –parádézott a szerepében: ahogy ecsetelik neki a veszélyt és a nehézséget a beépülésben, őt meg kizárólag az öltöny és a kalap érdekli – mint a kiscica, akinek gombolyagot dobnak – a külvilágot meg elfelejti. Töprengek egy ideje, hogy vajon honnan is ismerős nekem Cook. Nos, szerepelt A Karib-tenger kalózaiban, ő játszotta Ragettit, aki mindig elhagyta a szemét. Az után a szerep után ezt nem néztem volna ki belőle, le a kalappal előtte.

almosthuman.s01.e04.2

Aki még nagyon tetszett ebben az epizódban az Maldonado kapitány: a nő profin kezelte a kialakult helyzetet, pontosan tudta az ezzel járó kockázatot, mégsem félt meghozni a döntést – hölgyeim és uraim, ilyen egy remek rendőrfőnök.

Jó kis rész volt a mostani, amolyan szódával elmegy lett volna, ha nem dobják be Rudyt a mélybe – milyen szerencse, hogy megtették, különben most csúnyábbat kellet volna írnom.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Almost Human (Emberi tényező) S01E04 – The Bends”

  1. Meg tudnád mondani, hogy MIKOR adják azt a heti két részt, mert ezek szerint a műsorújság hazudik. =( Én becsülettel leültem 6.án megnézni az ‘Are you Receiving’-et, akkor az nyilván ismétlés volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..