Már előre is félek a virtuális megkövezéstől, de úgy éreztem, muszáj egy ilyen nagyágyút betenni.Mint minden kedves húzzunk-le-még-pár-bőrt játéknál, sajnos kedvenc autós szériámban a Need for Speedben is akadnak mélypontok és nem is csak egy. Nos, hol is kezdjem a listát?

Carbon? Nem igazán. A kisebb Bug rohamokat leszámítva elég korrekt és hozza a széria elvárásait, sőt imitt-amott még hozzá is ad az élményhez, mondjuk, amikor dömperrel menekülünk a yardok elől.Akkor talán a The Run? Ez sem nyert. Sokat foglal és még akkor is tud szaggatni, ha tökéletesen passzol a gépünk memóriájához és egyéb nyavalyáihoz. De alapvetően jó az ötlet, a játéktér hatalmas és a kocsik még mindig pöpecek. Hot Pursuit? Jéghideg. Erről is csak azt tudom mondani, amit már fentebbieknél leírtam. Nem tökéletes, de legalább élvezhető. Na de a két hátra maradt biztosan nem!Jöjjön a Pro Street és a Most Wanted 2!

Need for speed1

Elsőként az öregebb kerül a terítékre: A Pro Street már egyből egy irgalmatlanul nagy és behozhatatlan hátránnyal indít: nincs benne szabad kóborlás. Így egyből elvágtak minket Need for Speed talán legjobban működő és legélvezhetőbb elemétől. Csókoltatom azt a zsenit, aki ezért az ötletért lobbizott a fejeseknél.Második jelentős hibája, de ez talán csak az én szőrszálhasogatásom, hogy valahogy nincs meg benne az a hangulat, amit az Underground 2-ben és a Most Wantedben megszoktunk. Monoton, de ezt még úgy, ahogy tudták korrigálni különféle módokon. Zavaró az erőltetett történet és a hangulat hiányát még a csicsás kocsik sem adják vissza.

Need for speed2

A 2012-es szülött a Most Wanted 2 névre hallgat, de méltatlan híres elődje nevére. Oké, szép kocsik, jó zene és egy minimális innovációval operáló történet, de ha én csak törni-zúzni akarok, inkább játszom a 2005-ös elavult grafikás, régebbi típusú kocsikkal haladó Most Wanteddel, mint a Halálos Irambant B-kategóriásan imitáló utódjával. Egy dologra nincs benne azonban kifogásom: a látványra. Az az egyetlen, ami üt, és ahol látszik, hogy alkotók mindent beleadtak, de egymagában ez még olyan kevés, mint gránátban a jóindulat.

Végeredményben, mindenki mást és mást szeret, így az én véleményemet sem kell Szentírásnak venni, de megfontolandó, hogy mivel akarod tölteni kockaidőd autóversenyzős részét.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..