Közeledik a nagy finálé. Ez az utolsó előtti epizód – igen, én is szomorú vagyok emiatt. Bár a címe alapból sejtetett valami pozitív részt, de nem mertem túlságosan reménykedni. Tévedtem: itt most a dolgok tényleg jóra fordulnak – legalábbis most még.

walkingdead.s04.e15.3

Michonne néha úgy viselkedik, mint egy tizenkét éves gyerek, és nagyon jól csinálja. Olyan jól elvannak Carllal, hogy még Ricknek arcára is sikerül mosolyt csalnia. Persze ők is haladnak Terminus felé, a sínek mentén, akárcsak a többiek. Ijesztő belegondolni, hogy a zombi apokalipszis során a csoki is elfogyna a világon.

Daryl és újdonsült csapata ijesztő, viszont a szabályok, amiket a főnök, Joe felállított furcsán érdekesek. Egyszerű szabályok, mint például ne lopj, ne hazudj vagy az „enyém”, ugyanakkor kemény megtorlás is jár, ha ezeket bárki megszegi, akár új, akár régi csapattag. A srác helyében én biztosan nem kötöttem volna bele Darylbe, meg a frissen lőtt nyulába.

walkingdead.s04.e15.1

Glenn csapata megdöbbentő helyzeteket produkált: Eugene nagyon meglepett, eddig egy önző alaknak tartottam, de ezt megcáfolta, és nem is akárhogy. Bár sajnáltam egy kicsit Tarát, mert a pasas egyfolytában neki magyarázott videojátékokról, a lány pedig szerintem az életben nem játszott eggyel sem. Glenn végre valahára meglátta Maggie kiírását a Terminushoz vezető térképen, a döbbenet és a remény keveredett az arcán.

Az alagút szerintem buta ötlet volt Glenntől – én biztosan megkerültem volna –, odabent teljes sötétség, de a várva várt csend helyett az élőhalottak hörgése töltötte be a teret. Hiába a zseblámpa, az a kevéske fegyver, ami Glennek és Tarának van nem elég egy nagyobb horda ellen. És hányszor mondjam még, hogy nem lelkizünk ijesztő helyeken?

walkingdead.s04.e15.2

Lehetne, hogy itt hagyjuk abba az évadot? Most minden jó és szép, rózsaszín felhők úsznak a levegőben. De tudom, hogy a következő rész megint cliffhangerrel zárul, és azt nagyon, de nagyon nem szeretem – és nem is viselem jól úgyhogy a többiek a szerkesztőségben biztosan hallgatják vagy egy hétig a dolgot.

Trekkiek előnyben: remélem nem csak én ismertem fel a zárójelenetben látható hölgyet!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .