Ez az az epizód, ahol végérvényesen beleszerettem a sorozatba – meg merem kockáztatni, hogy az évad legjobbja. Az ügy, a mondanivaló és a humor, minden tökéletesen passzolt, az egész sorozat hihetetlen fejlődést mutat. Kérem szépen, így kell igazi sci-fit csinálni.

almosthuman.s01.e06.3

Dorian és John egy nagyon különös üggyel találják szembe magukat. Egy férfi pisztollyal ront be egy műtőbe azzal a felkiáltással, hogy nemsokára szívrohama lesz és segítsenek rajta. Percekkel később összeesik és meghal. A mellkasában azonban valódi helyett egy biomechanikus szív dobogott. A transzplantációnak nyoma sincs, sőt, a szív egy már régen elhunyt hölgy tulajdonát képezte. Rudy vizsgálatai során rájön a trükkre: a szerkezetet távolról irányítják, és ha az újdonsült tulajdonos nem fizeti a meghatározott összeget, akkor meghal. John és Dorian a fizikai nyomokat követi, míg Valerie a pénz útját.

Mindeközben Dorian talál a kórházban egy másik DRN típusú androidot, aki szerelőkét dolgozik. Természetesen magával akarja vinni, amíg tart az ügy. Johnnak nagyon nem tetszik az ötlet, de Doriannek mégiscsak sikerül rávennie a dologra. És most már két android is szívatja Johnt a saját kocsijában, de még ezt is megfejelik a balesettel, amit az új DRN okoz. A kapitány arca, mikor tudomást szerez az esetről egyszerűen fantasztikus.

almosthuman.s01.e06.1

Az emberi kapzsiság és aljasság egy tökéletes példáját mutatja be az epizód – amikor valaki az erkölcs és jótékonyság álarca mögé bújva zsákmányol ki kétségbeesett embereket. Annyira megkapó és szomorú ez az ábrázolás, de annyira emberi. És a groteszk párhuzam, hogy az emberek bármit megtennének az életben maradásért, akár állattá is válnak, míg egy android mindent megtenne, hogy emberré válhasson.

A városról most sokkal több képet mutattak – végre látható volt, ahogy a modern üvegcsodák belesimulnak a régi épületek közé. A dizájn és a grafikai munka nagyon szép, az alkotók kitettek magukért, minden tiszta és fényes. Most már azért jó lenne látni a város koszos és lepukkant oldalát is, remélem, azt is hasonló fantáziával oldják majd meg. Plusz jó lenne tudni, mit is takar a Fal kifejezés – bár vannak ötleteim.

almosthuman.s01.e06.2

Nagyon élvezem, ahogyan a modernkori bűnözést ábrázolják, átalakítva a már ismert bűnözési formákat, és olyan kütyüket kitalálva, amikre álmomban sem gondoltam volna. Ügyesen vegyítik a laboros munkát és elemzést a nyomozói szimattal és rutinnal.

Ez a rész bebizonyította, hogy az Almost Humannek bizony van keresnivalója a sci-fi világában. Az alkotók ráéreztek végre a lényegre: nem elég a high-tech cucc, bizony mondanivalót is bőven kell belerakni a sorozatba, hiszen a nagy elődök (Star Trek – Új nemzedék, Firefly, Battlestar Galactica…) bőven tartalmaztak ilyeneket.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .