Rifle, shotgun, és minden mi kicsit is veszélyes és Keitaro Takahashi  nem spórolt velük. 2012-ben animévé avanzsált mangája, a Jormungand ugyanis nem kisebb helyekre és helyzetekbe visz minket, mint a Közel-Kelet és a gyermekkatonák helyzete vagy a jó öreg Amerika és rasszizmusa.

„Felfalhatom az öt kontinenst. Elnyelhetem a három óceánt. De tehetetlen vagyok az éggel szemben. Mivel nincsenek szárnyaim, lábaim sem kezeim. Én vagyok a világkígyó. A nevem Jormungand.”

Jormungand1

Eme fergetegesen frappáns intro szöveg égisze alatt ismerkedhetünk meg a szereplőgárda 97%-val, amint éppen egy csöppnyi rakétát állítanak földkörüli pályára. Eme nem kis beruházás kiagyalójafőhősnőnk, Koko Hekmatyar a milliomos Floyd Hekmatyar kisebbik gyermeke, világszerte ismert fegyverkereskedő. Ám bátyjával, Kasperrel ellentétben ő nem élvezi a munkáját és titokban tudós barátnőjével közösen dolgoznak a Jormungand programon ami, ha elkészül gyökerestül felforgatja a világ jelenlegi állását, már ami a különféle politikai és fegyveres rendszerek helyzetét illeti. Ő és fegyveres kísérete életébe csöppen bele a Kasper által elfogott, ritka cuki  gyerekkatona Jonah, aki ahhoz képest, hogy szinte csak belépett a pubertásba, máris szakaavatott mészáros. Eleinte nehezen illeszkedik be a látszólag dilis társaságba, ám ők vállnak  végül a családjává. Igen,mondhatnánk azt is, hogy ez egy felnőtté válás xyz-dik története, körítve kávéval és robbanásokkal, de mégsem, ahhoz Michael Bayt kellett volna rendezőnek kérni.

Jormungand2

Poént félretéve, a Jormungand sajnos amilyen hamar kavart szélvihart, olyan hamar el is tűnt az animés posztokból és nagyon nem értem hogy miért.A szereplők, mind a jó, mind a rossz oldalról rendkívül kidolgozottak és egyediek, az események pörgősek és néhol hátborzongatóan valósak. Nem csoda, hiszen- egy kis túlzással- még ma is áll a bál az egész keleti féltekén és Amerikában egyaránt. A minimális humor azért itt is beköszön, máshogy el sem lehetne viselni azt a mértéktelen adrenalin/dráma dömpinget amivel dobál minket a Kígyó.

jormungand3

Ám, ezt a kis drágát is elérte a „második évad” szindróma. A Jormungand-Perfect Order névre hallgató széria ugyanis, bár nem rossz, de nem igazán közelíti meg az első színvonalát, csak továbbmeséli azt és még cukibbá teszi Jonaht.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

9 thoughts on “Miért szeretik a lányok a nagy puskákat? – Jormungand”

    1. Igen, de utána rendesen bele is tudtál rázódni a későbbi dolgokba 🙂 és a szereplők is részről részre szerethetőbbek voltak, nekem legalábbis

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..