Mindig nagy rajongója voltam Hulknak, úgyhogy itt az ideje, hogy végre róla is írjak. A Hulk világa nem pont az a film, amivel leginkább elégedett vagyok, viszont ez mutatja be leginkább, hogy miért is szeretem őt.

hulk1

Kezdésnek annyit láthatunk, hogy Hulk épp nagy erőkkel száműződik a Földről veszélyessége miatt. Itt egy picit csalódtam azért a barátaiban, mert ugyan kedvenc zöld óriásunk valóban veszélyes, de milyen ember az, aki magányra kárhoztatja egy idegen bolygón azt, akit szeret? Mondván, hogy ez az ő érdeke – nem igazán látom át, hogy neki ez mégis miért lenne jó. No, de a probléma aztán már út közben bekövetkezik, mert nem azon a bolygón köt ki, ahol kellett volna, s ahová kerül, az jócskán nem lakatlan. Miután fogságba esik, gladiátorküzdelmekben kell részt vennie, s itt szerez néhány barátot is. Itt egyébként nagyon édes volt, ahogy mindenki bemutatkozott, Hulk pedig megszólalt: “Hulk az Hulk”. Ez valahogy annyira tipikus. Ahogy összebarátkozik a többi fogollyal, segíteni is kezd nekik, hogy elbánjanak a gonosz uralkodóval, aki rettegésben tartja az egész planétát.

hulk2

Eközben itthon, a Földön is észreveszik, hogy a nagyfiú nem ért oda, ahová kellett volna, így asgardi segítséget küldenek utána. Hát, elég sokáig tart nekik megtalálni és itt éreztem nagyon jogosnak azt, ami Hulktól a Bosszúállókban elhangzott: Nyikhaj istenke! Betoppantak a film végére, csapkodtak egy kicsit és még csak meg se erőltették magukat igazán – de azt legalább látványosan.

hulk3

És nem lenne hős a hős, ha nem csajozna. Ugyan én tudom, hogy sok lány nem érti, hogy ki zúgna bele Hulkba (és most lelkesen jelentkezem, hogy én igen), de ő is előveszi a macsóságát és magába bolondít egy idegen nőt, akivel az uralkodó leigázása közepette ismerkedik meg “közelebbről”, bár eleinte természetesen nem ugyanazon az oldalon állnak. Szerintem egyébként hihetetlenül aranyosak. Emellett nagyon tetszett a hölgyemény ábrázolása, pedig elég ritka, hogy egy idegent én szépnek, vagy legalább csinosnak találok.

hulk4

Hát, a Marvel az Marvel. Nem volt egy unalmas darab, tulajdonképpen, ha nem lennék elfogult Zöldikével, akkor én 90%-ig elégedett lennék, de azon nem tudom túltenni maga, hogy így bántak vele. Neki is vannak érzései! Ha ezt félreteszem, akkor csak annyit tudok belekötni, hogy már azért elég fejlettek vagyunk manapság, lehetne szebb a rajzolás (a film 2010-es és a képregény ráadásul jó volt belőle). A sztori nem bonyolult, de ezt nem is várta senki, nem ezért nézzük Hulkot, hanem azért, hogy zúzzon. Így azért a végére megállapítható, hogy összességében egy jó kis film.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .