Észrevettem valami igen zavarót a sorozatban: míg a személyi használatra tervezett androidok között mindkét nem képviselteti magát, addig a rendőrség berkein belül kizárólag csak férfi MX-ek vannak. Engem ez kezd frusztrálni, hiszen ha úgyis robot, akkor már nem hivatkozhatnak arra, hogy a nők esetleg kevésbé erősek fizikálisan, hiszen itt tervezve vannak. Jó lenne erre valamilyen magyarázatot kapni.

almosthuman.s01.e08.2

A mai epizód humor tekintetében az élbolyba tartozik, de a rendőrségi nyomozás, hát az talán az eddigi leggyengébb. Egy férfit titokzatos módon megölnek a vonatállomáson, a golyó a semmiből került oda, és nem sebesített meg mást. A töltény egy újfajta fegyverből származik – amit az ukránoktól loptak el nemrégiben –, képes bárkit megölni az elektronikai eszközeinek beazonosításával. Tehát elég, ha a jövőben felismer egy kamera a beültetett biochip miatt vagy éppen a mobilon beszél a kiszemelt, aztán boom és halott. Nem csoda, hogy az egész csapat ezen az egy ügyön dolgozik, hiszen ha ez kikerül a feketepiacra, akkor a világon senki sem lesz biztonságban.

A védett tanújuk egy ostoba ötlettől vezérelve megszökik és egy illegális emléktörlőnél akadnak rá. És itt most álljunk meg egy kicsit, bevallom a mostani epizódban ez a dolog tetszett a legjobban: az emléktörlő. Félelmetes, hogy az alany megszabadulhat a rossz emlékeitől, fájdalomtól és bármitől, amitől csak akar, de azt is megértem, ha valaki ehhez az eszközköz folyamodna. Sajnos az epizódban nem fejtegették tovább a dolgot, pedig ezzel mekkora lehetőséget szalasztottak el…

almosthuman.s01.e08.3

Az eddigi epizódokban a bűnügyeknek volt egy egészen szép íve, itt most ez kimaradt, mert egyszerűen csak összecsapták a végét, mintha nem lett volna normális ötlete a készítőknek egy rendes befejezéshez.

Ugyan még mindig erőltetettnek érzem John és Valerie flörtölését, most viszont tényleg aranyosak voltak. Pláne mikor Valerie meglátta a tollat John kezében – igen, itt a jövőben már nagy cucc a toll, ami egyszerre bájos és kissé szomorú is.

A poénok megint szuperek lettek. John a dühkezelésen fantasztikus, pláne akkor, amikor reflektál a csoportterápiát vezető hölgynek, aztán a beszélgetésbe bevon egy másik pácienst is – John ne próbáljon meg lehozni öngyilkosokat a tetőről, mert inkább csak rábeszélné őket a dologra. Dorian is szépen odamondogatott, ám mégis a legjobb jelenet, amikor a kocsiban ülnek és nyugtázza John szeretettét– természetesen a nyomozó tiltakozik a dolog ellen.

almosthuman.s01.e08.1

Ez egy felemás epizód lett, sőt inkább egy emészthető filler – aminek persze nem örülök, úgyhogy inkább olyan részeket kérek a továbbiakban, amik mind humor, mind a nyomozás tekintetében az élen járnak. Viszont az évad végén jó lenne összeszámolni, hogy vajon John hány MX-et is ölt meg.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .