Kevés lassabb kivitelű sorozat van, mint a Gyilkosság – nos, igen, az egész évad egyetlen egy gyilkosság köré fonódik. Azt hiszitek viccelek, igaz? Nos, nem, nézzetek bele és meglátjátok Ti is! Akkor miért is a Watchaholics legtürelmetlenebb tagja nézi ezt a sorozatot? Fogalmam sincs, de piszkosul élvezem. Olyan finom és lassú, minden egyes epizódban új elmélettel állok elő a megoldásra, aztán mindig rájövök, hogy bakot lőttem – de még mekkorát.

gyilkosság.s01.3

Sarah Linden (Mireille Enos) nyomozó, az esős és kissé borús Seattle-ben él kisfiával, Jackkel (Liam James). Nemsokára azonban elköltöznek a nő barátjához, Rick Felderhez (Callum Keith Rennie). A repülőgép indulása előtt Saraht egy lehetséges gyilkossági ügyhöz riasztják, találtak ugyanis egy véres pulóvert és egy bankkártyát, amin a név: Stan Larsen. Az utazása előtt Sarah nyakába várják a helyére érkezett nyomozót, Stephen Holdert (Joel Kinnaman), aki a kábszeres csoporttól került át a gyilkosságiakhoz, nulla tapasztalattal.

Sarah nyomozásának köszönhetően kiderül az áldozat neve: Rosie Larsen, aki ráadásul még csak tizenhét éves volt. A szülei természetesen kiborulnak és nem értik, hogy mi történhetett, hiszen a lányuk az egyik barátnőjüknél töltötte a hétvégét. A rendőrségi nyomozástól függetlenül a család sajátba kezd, Stan (Brent Sexton) a régi kapcsolatait felhasználva próbálja kideríteni a történteket, de az már az elején kiderül, hogy ő bizony nem fogja átadni a tettest a rendőrségnek.

The Killing (Season 2)

Stephen nem bizonyul túlságosan jó gyilkossági nyomozónak, ezért Sarah még néhány napot a városban akar tölteni, legalábbis ezt tervezi. Stephen lassacskán eltanulja a fogásokat, ami ehhez a szakmához kell, és a végére még meglepő és hasznos eredményeket is produkál. Sarah és a fia Jack minden napot úgy kezd, hogy az lesz az utolsó Seattle-ben, sokszor az utolsó pillanatban késik le a repülőgépet – a barátja Rick, pedig már nagyon várja őket, egyre nehezebben viseli a huzavonát.

Rosie Larsen megölése azonban nem egy sima gyilkossági eset, ez egy szövevényes ügy, ahol felbukkannak politikusok, botrányok, szeretők és még maffiózók is. Sarah pedig szépen lassan a megszállottja lesz az esetnek, társával Stephennel együtt.

gyilkosság.s01.2

A Gyilkosságot igazán a hangulata miatt éri meg megnézni, mert az valami fergeteges – ködös, füstös kisvárosi feeling. Itt nem lesz lövöldözés meg látványos autósüldözés, ebben a sorozatban a mimika, a testbeszéd és a kimondatlan szavak rejtik az igazi izgalmat.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Gyilkosság, (2011-) 1. évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .