Az előző epizódot úgy fejeztem be, hogy én ezt nem csinálom tovább, most is alig akartam megnézni a mai részt. Mert az alapötletért még mindig odáig vagyok (meg vissza), de valahogy a szereplők annyira, de annyira idegesítenek, hogy legszívesebben vérengzést rendeznék közöttük. Talán ha egy, na, jó, maximum két karaktert sikerült  úgy, ahogy megkedvelnem – pedig esküszöm nem nehéz velem, mert általában öt perc után találok valakit, akit szerethetek, és akiért aggódhatok. Egy kezemen meg tudom számolni azokat a sorozatokat, amik ennyire hidegen hagytak.

the100.s01.e05.3

A Bárkán hihetetlen mértékben fogy az oxigén, az emberek egyre jobban érzik a hiányát, amit viszont nem tudnak, hogy ezt a problémát bizony nem lehet helyrehozni, ugyanis az űrállomás egyszerűen nem képes többre. A vezetőség már korábban is szavazott arról, hogy több száz embert megölnek a többiek életben maradása érdekében. Az intézkedést húzták vonták, amíg lehetett, de eljutottak arra a pontra, ahol már nem lehet mit tenni.

Raven az előző részben elindult az apró leszállóegységgel a Földre, Abby meghagyta neki, hogy ha leért, hozza helyre a kommunikációt és ezáltal bizonyítsa be, hogy érdemes a Földre visszaköltöznie minden embernek. Azonban légy mászott a levesbe, nevezetesen Bellamy, aki mindent megtenne, hogy az a bizonyos összeköttetés ne jöjjön létre.

Twilight’s Last Gleaming

És igen, megint be kellett tenni egy kötelező szerelmi háromszöget: Raven-Clarke-Finn, persze látható volt előre, hogy ezt fogják kihozni a sztoriból, de akkor is kiégetett pár biztosítékot az agyamban.

Valóban megértem, a többség érdeke előrébb van a kevesekénél, pláne egy ilyen helyzetben, ahol nem más, mint maga az emberiség létezése van veszélyben, de magában a sorozatban is felsorolnak több olyan dolgot, amivel a mészárlást el lehetne halasztani: kómás állapot előidézése, algák használata egy nagyobb adag oxigén fröccsért, vagy, amit én mindig javaslok, a Bárkán lévők emberek felét egyszerűen leküldeni a Földre. Nem lenne sokkal logikusabb megpróbálni elkerülni a tömeggyilkosságot? De nem, itt teljesen ellentmondanak a logikának és az értelemnek, sőt maga a kancellár is totál meghülyül.

Twilight's Last Gleaming

Nem szeretem, ha egy sorozatban a saját szabályaiknak mondanak ellent, és itt most pont ez történt. Két igen fontos törvény egyike, hogy ha valami rosszat teszel, kivégeznek – tették ezt akkor is, mikor a legjobb mérnök és egyben a kancellár legjobb barátját kapták rajta „bűnelkövetésen” –, de Abbyt már másodszorra húzzák ki a csávából. Komolyan senkinek sem tűnt fel a dolog? Csak úgy tudják működtetni a szereplőket, hogyha maguk az alkotók csalnak, ez pedig nagyon rossz.

És minden szidás ellenére, amit a Bárka utolsó jelent-sorozatában meg mertek lépni, az valóban nem volt piskóta – értelmetlen a szememben, de akkor is tökös húzás.

Pedig annyira jól indultunk, annyi felfedezés várna még ránk, a radioaktivitás hatásai, a lehetséges földi túlélők, a mutáns élőlények, a Bárkán élők sorsa mind-mind olyan téma, amiből évadokat lehetne megtölteni, de itt egy epizódot sem sikerül rendesen.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The 100 S01E05 – Twilight’s Last Gleaming”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..