Elérkezett a várva várt pillanat, végre megkaptuk a Salemet. Én személy szerint már nagyon vártam, mert a Charmed és a Hex óta nem igazán varázsolgattak körülöttem, és már kezdett hiányom lenni.

salem5

1685-ben járunk Salemben. Megismerjük John Aldent (Shane West), aki hazatérve a háborúból a szerelmét, Maryt George Sibley (Michael Mulheren) feleségeként találja, aki befolyásos emberként előszeretettel hirdette Isten igazságát ronda kínzásokkal. Ő mostanra már magatehetetlen öregember lett, a fia vitte tovább a szekeret, a gyönyörű Mary (Janet Montgomery) pedig a leggazdagabb nő lett a városban. Salemen most tört ki a boszorkány-pánik, s az itteniek is kegyetlenül üldözni kezdik azokat, akik vélhetően a Sátánt szolgálják.

A sorozat egy kellemes kis időutazás a boszorkányperek idejére. Persze az nem valószínű, hogy teleportálgatni fognak, vagy szikrákkal dobálózni, azonban már az első epizódban belekóstolhattunk néhány rituáléba és egyelőre nem úgy néz ki, hogy azt akarják a nézőkkel elhitetni, hogy a boszorkányság vagány dolog.

salem2

Shane Westnek nagyon jól áll a szakáll és a hosszú haj, engem nagyon meggyőzött vele, és a karaktere is jónak tűnik. Ő az, aki igyekszik mindent realistán látni, azt mondja a babonákra, hogy hülyeség és elítéli Sibley-ék kegyetlen módszereit a boszorkányvadászatra.

Annyiban már biztosak lehetünk, hogy fogunk kapni néhány olyan jelenetet, amit nem mindenkinek vesz be a gyomra. A varázslatok elég erősen hajaznak a vudura, vagy a sztereotip sátánista szertartásokra, valamint ismerjük a középkori ítélkezést is –  nem voltak túl kedvesek az emberek akkoriban.

salem1

Mary karaktere is elgondolkodtató. A háború előtt még egy sírdogáló liba volt, aki nem akarja, hogy a párja elmenjen megöletni magát, majd mire ő visszatért, már egy rideg kis pulyka lett, és igen jól ért a mágiához is, ami már egyszer az életét is megmentette, most pedig a saját céljai elérésére használja a képességeit, hogy Salemet a boszorkányok uralhassák. Az még kérdéses, hogy ez mennyire lesz jó ötlet.

salem4

Engem elvarázsolt a Salem világa. Nagyon sok filmet és sorozatot rontanak el azzal, hogy nem képesek korhűk lenni, és a legtöbben pont ezért választják inkább a jelenkori történeteket. A jelenben semmi rejtély nincs. Itt azonban ügyelnek a beszédstílusra, a város felépítésére, de még arra is, hogy ekkoriban a tisztálkodás nem pont úgy nézett ki, hogy beugrok a tusfürdővel a zuhany alá. Ezeket mindig fontosnak tartottam, így ez egy nagyon jó pont nálam.

salem3

A kezdés ütős, engem kíváncsivá tett, aztán majd meglátjuk, mi lesz ebből a sok tűzből, meg hókuspókuszból. Szerintem történelemleckének sem utolsó –  gimisek, tessék figyelni! No, de viccelek csak. Jó dolgoknak nézünk elébe.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

3 thoughts on “Salem S01E01 – The Vow”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .