Kimerítő egy utolsó előtti epizód volt, azt meg kell hagyni. Volt benne minden: harc, érzelmek, vér, humor, igazság és megannyi ki nem mondott szó.

vikings.s02.e09.2

Horik király orvtámadása után Ecbert és Aelle véres bosszút tervezett: egyesített seregeikkel kívánják felmorzsolni a vikingeket, és egyúttal elrettenteni őket a leendő támadásoktól. A legszomorúbb az egészben, hogy valamelyest Athelstan lesz Ecbert király segítségére, és ezt bizony a pap is nehezen viseli. A csata pedig brutális és vérben tocsogó, nem is illene ezt csatának nevezni, inkább mészárlásnak – mert ami ott folyik az még engem is ledöbbentett.

Horik király őrülete már életveszélyes, Ragnar is tudja ezt, de Lagerthának még meg kell tapasztalnia. De a harcosnő okos, pontosan tudja mi a jó neki, az embereinek és a népének. A király konoksága és ostobásága már az előző epizódnál is olyan méreteket öltött, hogy azt hittem Ragnar meg fogja ölni – én tuti lenyilaztam volna lesz, ami lesz alapon. Ő viszont nem csinált ilyet, inkább ráhagyta a dolgokat, persze ennek később ő is jócskán megitta a levét, de többen ráébredtek a király valódi jellemére.

vikings.s02.e09.3

Flokin viszont nem tudok kiigazodni, nem hiszem el, amit látok, egy részem pedig még mindig reméli, hogy ez csak egy nagyobb és hosszabb terv része. Egy pillanatra azt hittem, legyőzik a legyőzhetetlent, de tévedtem – és komolyan mondom az egész epizód alatt ez volt az egyik legnagyobb kérdés, ami megfogalmazódott bennem.

Björn azonban remekelt – mind a karakter, mind a színész –, mert amit ott a csatában véghezvitt majd utána a dühe és elszántsága bebizonyította, hogy valóban nagy utódja lesz Ragnarnak, hacsak nem szárnyalja túl tulajdon apját.

vikings.s02.e09.1

Aslaug is érdemel egy piros pontot, mert amit Porummal tett az valóban jó dolog – bár még lehetnek hátsó szándékai, de nem tartom elég okosnak vagy tökösnek a hercegnőt hozzá.

Szép kis epizód, jó kis epizód, de vajon a nehezén túl vagyunk-e? Vagy vár még ránk valami, amire egyikőnk sem számított? Mindenesetre Odin a vikingekkel van, és ez nekem elegendő most – legalábbis addig, amíg nem eszmélek rá, hogy már csak egyetlen egy epizód van hátra az évadból.

És még annyit fűznék hozzá: Üdv itthon!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .