Most aztán nagyon pipa vagyok! Ez nektek évadfinálé? Komolyan ezt szántátok az évad utolsó epizódjának? Mintha maguk a készítők adták volna fel, és nem is erőlködtek volna tovább, mondván úgyis elkaszálja a csatorna – ezen rész után pedig nem is csodálkozom annyira rajta!

almosthuman.s01.e13.2

Kennex és Dorian egy sorozatgyilkos után nyomoznak, viszont a bizonyítékok azt mutatják, hogy az elkövetőt már lecsukták, méghozzá John apja, akit még a férfi gyerekkorában egy bűnügy felderítése során öltek meg. Ahogy haladnak a nyomozásban az is kiderül, hogy talán az elítélt bűnös nem is olyan bűnös, sőt, John apja is ugyanígy vélekedett, és a saját szakállára kezdett el anno nyomozni az ügyben, de már nem tudott a végére érni. És ha mindez nem lenne elég, Doriant vizsgálat alá helyezik, hogy vajon alkalmas-e rendőrnek, és ennek nyomán mindenkit, még Rudyt is, kikérdezik.

Rudy még mindig imádnivaló, ez  a „meg nem értett zseni”–arckifejezés, és ahogyan a színész eljátssza valami fergeteges, zsigerből hozza a figurát. Maldonado pedig a rendőri vezetők csúcsa, de a karaktert egyáltalán nem bontották ki – pedig micsoda titkok lehetnek ott!

almosthuman.s01.e13.1

Az ügy tényleg elég rejtélyesre és trükkösre sikeredett, ráadásul a végén a csavar, amit Maldonado bedobott, az aztán megkoronázta a dolgot. De mindezek ellenére hiányérzetem van: ez ugyanis nem egy évadfinálé, ez csak egy a számtalan epizód közül, amit bárhová át lehetne helyezni. Egy finálénak csattannia és szólnia kell, itt pedig ilyen egyszerűen nem történt meg! Esetleg a Szindikátus vagy Dorian alkotója, a Fal rejtélye, vagy Danica ügye. De semmi, egyszerűen semmi fontosra nem kaptunk magyarázatot!

Sajnálom a sorozatot, mert többet érdemelt volna, de a végére már maguk a készítők adták fel! Pedig micsoda izgalmas világot teremtettek, amiből viszont alig osztottak meg valamit a nézőkkel. A sorozat (ha az eredeti sorrendet, nem pedig az összekutyultat nézzük) fokozatosan ívelt felfelé mind minőségben, mind tartalomban. Igazán érdekes kérdéseket boncolgatott, pont olyanokat, amiket a nagy sci-fi sorozatok szoktak: kérdéseket morálról, arról, hogy mi a helyes és a helytelen. A csapat jól működött, a karakterek érdekesek és egyediek voltak, a poénok is betaláltak, nem pedig izzadságtól bűzlöttek.

almosthuman.s01.e13.3

Én ugyan nem szeretem J. J. Abramset – és nem csak az új Star Trek filmek miatt – de ez tényleg egy jó kis sorozat volt, és nagyon sajnálom, hogy nem lesz belőle több évad.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..