Na, ha első leírásomból még nem esett volna le tisztán a kockaság hatalma hőseink életében, ez a rész garantáltan bepótolja, amit én lusta voltam levezetni az előszóban. Ugyanis Greggék nem kisebb márkát reklámoznak horror játékaink panteonjában, mint a Dead Rising 2-t.

bite me SE1E2

Maga ez az osztott „egymás mellet élünk, mégis a tv elől beszélgetünk fülesen” húzás minden tekintetben nagyon ötletes: ad a társadalomnak egy finom kis sallert – mivel nem ez volt az eredeti célja – másrészről a humorszintet nagyon jól emeli. Érdekes kis szereplő Roger, akinek csak a hangjához van szerencsénk, de a tipikus kamasz mentalitásával ugrál a „felnőtt” játéktársai idegrendszerein.

bite me SE1E2 1

Aztán megy nagyban a játék, közben mind virtuálisan és életben is adják egymásnak a srácok a labdát, és e részben kapunk egy kis ízelítőt a szép angol beszédről, szóval rendesen számolgattam a kevésbé válogatott, ám nagyon odataláló szitokszókat, amiket általában Jeff és Mike intéz egymás felé. Gregg meg felhozza a már régóta várt „outbreak” témát, hogy milyen lenne egy zombiapokalipszis. Itt önkéntelenül is röhögve mondtam a laptopom képernyőjének, hogy hamarosan megtudod.

De mindezek és a zombik mellett érdekes vonulat Jeff és Mike kapcsolata: Gregg tipikusan az a fickó, aki annyira béna, hogy nem tudsz vele nem jóban lenni, viszont e két fentebbi hím között igencsak feszült tud lenni a viszony, ha szóba jön Lauren (Mike nője), aki Jeffnek – kicsi előspoiler –, hát, hogy is mondjam, nem igazán a szíve csücske. És, ha ehhez még hozzá vesszük a Mike felé irányzott, eléggé a szexuális életébe taposó poénokat, megkapjuk azt a jelenetsort, amin én félóráig nyerítettem. Megnézni, erről nincs előétel.

bite me SE1E2 2

Végül betekintést nyerhetünk szomszédjuk „estéjébe”, ami eléggé is véresre sikerült, majd már itt megjelenik az első… igen, zombi. Végre! Zombik! leütötték

A Dead Guy Rising, minden lényét tekintve még csak egy átkötő rész, de arra pont elég, hogy jobban megismerjük a szereplőket, elhiggyük róluk, hogy egyszerű földi halandók – és, hogy bizony jó pár gyógyszerük elgurult, valamint a zombik megjelenését is remekül behozták a történetbe. Tökéletes hangulat és időzítés, ami nagy teljesítmény egy alig több mint nyolc perces résztől. Más film erre fél óra alatt sem képes.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..