Elérkeztünk szerkesztőtársam, Catleen rémálmához, Chukyhoz. Mikor kijött, a film nem örvendett túl nagy népszerűségnek, amit a mai napig képtelen vagyok megérteni. Szerintem zseniális ötlet, és most már ráadásul népszerű is. Ki érti az embereket?

chucky4

Chucky, az ijesztő baba valójában Jófiú-baba névvel kezdte pályafutását. Andy is szeretne egy ilyen babát, azonban nem állnak úgy anyagilag, hogy anyukája megvehesse. Végül valami csoda folytán egy hajléktalantól kap egyet. A történet ott lesz hátborzongató, amikor a bábu, megérkezve új otthonába, bemutatkozik a tulajdonosának, majd megöli a dajkáját. Úgy tűnik, mégsem olyan jó fiú ez a Jófiú-baba.

A babák ijesztőek, ezt eddig is tudtuk. Chucky ámokfutása után ezt még inkább elhisszük, mert az aztán az ijesztőség netovábbja, hogy ilyen gyilkos lelkek beleszállhatnak a babákba. Valahogy meg tudom érteni, hogy ezek után az emberek nem szívesen vesznek a gyereküknek ilyesfajta játékot, valamint hogy ferde szemmel néznek ezek után A padlásszoba kis hercegnőjére. Higgyétek el, én is így érzek iránta, mióta megismertem Chuckyt.

chucky3

Valójában nekem nem ez a rész a kedvencem a Chuckys filmek közül. Jól sikerült, fontos mérföldkő, de nekem a Chucky menyasszonya jobban bejött. Nagy eséllyel azért, mert imádtam Tiffanyt, ráadásul a szöveg is irtózatosan jól sikerült.

Annyi szent, hogy az ember bármelyik filmet is nézi meg a Gyermekjáték-sorozatból, biztos, hogy nem fog unatkozni. Lehet félni, lehet nevetni, kinek mi fekszik, de unatkozni ritkán szoktak rajta. Na, hát pont ezért nem is értem, hogy miért nem kapták fel rögtön, miért csak most? Persze azóta, és valószínűleg előtte is számos rémtörténetben felhasználták a babás témát, de csak Chucky tudja jól megfogni. Ő olyan… Hát, igazából ő egyszerűen Chucky.

chucky2

Viszont bármennyire is szórakoztató és érdekes, ez mindössze a sztorinak és a babának köszönhető. A színészek bénák. Én nem tudom, hogy mi történt az emberekkel, miközben dolgoztak ezen a filmen, de mintha éppen ücsörögnének valami unalmas matek órán a gimiben, és csak azt várnák, hogy hazamenjenek az utolsó tanítási napon. Ez mondjuk tényleg lehúzza a filmet, de szerintem bőven kárpótol érte minden más. Egyébként is ki a túrót érdekel a többi szereplő? Ők az áldozatok! Talán pont ez volt az ő bajuk is. De hát Chucky nem lehet bárkiből.

chucky1

Tulajdonképpen sok film örülhetne, ha csak a színészi játékkal lennének problémái, emellett igencsak alapdarab a polcon, így ha valaki még nem nézte meg, az feltétlenül pótolja. Ha megteszitek, akkor tudjátok majd ijesztgetni Catleent. Hihi!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Watchaholics Horror Challenge: Gyerekjáték”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .