Erősen zs-kategóriás feeling lengte körül már a film plakátját is, amin egyáltalán nem csodálkoztam, mivel A szomjúság a mára már kultikusnak számító Az elveszett fiúk harmadik része. És természetesen ezt sem ilyen folytatásos filmként képzelték el anno 1986-ben az alkotók, csak hát azokat a bizonyos bőröket le kell nyúzni. Az alacsony elvárásomhoz az is hozzájárult, hogy még magyar szinkron sem készült hozzá.

elveszettfiuk3.2

Képzelhetitek mennyire meglepődtem, mikor nem egész öt perc után élvezni kezdtem a filmet. Legnagyobb megdöbbenésemre, nem próbálták meg leutánozni a nagy elődöt, úgy mint mondjuk A törzs tette, hanem egyszerűen csináltak egy vámpíros filmet jó zenével, vérrel és rengeteg humorral. Egyáltalán nem vették sem magukat, sem a projectet komolyan és ez nagyon bejött.

Edgar Frog (Corey Feldman) testvére elvesztése után teljesen lecsúszott. A lakókocsijára éppen most teszi rá a kezét a bankja és még az imádott vámpíros képregényétől is meg kell válnia egy kis alamizsnáért. Rájár a rúd rendesen, mióta barátai és vadásztársai meghaltak vagy átálltak az ellenséghez. Azonban felkeresi őt Gwen Lieber (Tanit Phoenix) a híres romantikus-természetfeletti bestseller író, hogy Frog segítsen neki kiszabadítania az elrabolt testvérét, és ha már úgyis ott járnak, akkor megölhetnék minden vámpírok atyját, az alfát is. Gwen szerint a vámpírok rave partikon toboroznak maguknak újabb “embereket”, a vezetőjük pedig egy bizonyos Dj X (Seb Castang). Edgar kissé vonakodva, de beadja a derekát és elkezdődik a kutatás a fővámpír után.

elveszettfiuk3.1

Corey Feldman nem egy nagy színész, de mindig hozta azt, amit elvártam tőle, most viszont ő is önmagán felül teljesített, ugyanis tökéletesen ráérzett arra a pontra, ahol a karaktere egyszerre szánalmas és vicces is. A hanghordozásán meg egyszerűen nem tudok túljutni, olyan mintha Rambót keverné egy hajléktalannal – a röhej az egészben, hogy ez valamilyen szinten igaz is a szerepére. Az Alkonyatos poénért pedig egy akkor piros pont jár a filmnek, amit szerintem eddig még senki nem kapott tőlem – le kellett állítanom a videót annyira röhögtem rajta. Az állandó geek kiszólások egyáltalán nem erőltetettek vagy zavaróak, mert aki nem ebből a körből való simán nevet rajta, de aki érti, az fetreng a röhögéstől – akárcsak én.

Azt bírom a vámpíros filmekben, hogy itt azért tényleg nagyon igyekeznek a castinggal és ha nem is mindig tehetséges színészeket választanak, de legalább dögöseket. Seb Castang is pont ilyen színész, vámpírnak tökéletes, de egy komolyabb szerepet sosem bíznék rá. A zene nagyon bejött pont annyira pörgős és rockos, amennyire egy vámpíros filmtől elvárom.

elveszettfiuk3.3

A film egyetlen igazi problémája az az, hogy folytatásként készült, ugyanis ha különálló alkotásként kerül ki, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal ismertebb lenne. Bár valóban örülök, hogy bevágtak pár jelenetet az első részből, gyakorlatilag teljesen felesleges volt ez a háttér sztori ehhez a filmhez. Nem mondom, hogy olyan kultikus lesz, mint az első film, de nem sokkal marad el tőle.

Ha szereted a vámpírokat, kötelező látnod! Ha szereted a kifacsart humort, kötelező látnod! Ha szeretted az első részt, kötelező látnod!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .