Nem unjátok még a szellemeket? Remélem nem, mert most hoztam egy egész falkával. Hölgyeim és Uraim! *dobpergés* A 13 kísértet borzasztó tánca a Watchaholics színpadán! No, látszik, hogy beteg vagyok és mozgáshiányom támadt…

13ghosts4

Arthur Kriticos (Tony Shalhoub) és családja a szerencsétlen családok mintapéldánya. Pénzügyi gondokkal küzdenek – és szerintem a gyerekeik is furák. A szerencse azonban rájuk mosolyog. Rejtélyes Cyrus (F. Murray Abraham) bácsikájuk hirtelen halála következtében megöröklik szédítően nagy házát és vagyonát. Ugyan nem tudom, kinek jó egy üvegfalú ház, de azért elég vagányul néz ki. Azonban a ház nem lakatlan, mint ahogy azt ők gondolják. Cyrus bácsi beleütötte a csúnya kis nóziját a fekete mágiába és szeretné megnyitni a Pokol Szemét. Ehhez tizenhárom kísértetre van szüksége, amelyből tizenkettő a ház lakója. És akik az új lakók – meg néhány betolakodó – vérére szomjaznak.

13ghosts1

A szellemek a Fekete Zodiákus alapján kerültek kiválasztásra, amely hasonló a nyugati horoszkóphoz, csak máshogy hívják őket. Egyesek nagyon morbidak és ijesztőek, mások inkább csak kicsit megborzolják a szőrt az ember hátán. Az azonban közös bennük, hogy dühösek, és ölni akarnak.

13ghosts3

Nagyon szerettem a film vizuális megoldásait. Soha nem költöznék egy olyan házba, ahol a szomszéd szobából megkukkolhatnak, de ettől függetlenül nagyon tetszik a szerkezete. A padlója meg számomra külön szépség – amely egyébként a varázslatot működtető szerkezet –, mert nagyon szép és látványos. A szellemek is érdemelnek egy külön elismerést, mert bár nem mindegyiküktől szaladunk falnak, mind nagyon szépen vannak kivitelezve és nagyon jól játszották őket a színészek is.

13ghosts6

Egyébként ennek a filmnek kapcsán vettem észre, hogy manapság minden film alatt lesajnáló kommenteket lehet olvasni, hogy egyszer nézhető, gagyi, semmi extra. Aláírom, vannak olyan filmek, amik valóban a kukába valóak, viszont egy kicsit erősnek érzem ezt a kritikát. Az igazság az, hogy az emberek „fear” faktora megnőtt az első horrorok megjelenése óta és ráadásul egy rajongóra nem könnyű ráijeszteni. Kérdezzétek csak meg valamelyik idősebb rokonotokat, hogy milyen hatása volt régebben! És igazság szerint az alkotók kiteszik a szívüket és a lelküket azért, hogy egy ijesztő filmet összerakjanak, de ennek a szintnek már nem könnyű megfelelni. Én bevallom, kicsit sajnálom a szakmát. Nem fog mindenkinek minden tetszeni, de kicsit elszomorít, hogy senki nem ismeri el a munkájukat.

13ghosts5

De kanyarodjunk vissza a kísértetekhez. Én úgy érzem, hogy aki a szellemek rajongója, annak mindenképpen meg kell néznie. Nem tartozik a klasszikusok közé és vannak olyanok, amelyeket nem képes utolérni, viszont azért elég szép adagot kaphatnak itt a fanok.

És nézzétek, melepi: Bozont!

13ghosts2

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Watchaholics Horror Challenge: 13 kísértet”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .