Hát, igen, újabb mérföldkőhöz értünk a top ötös listáinkon: a zenék.  Annyit előzményben érdemes tudni rólam, hogy nagyon válogatós vagyok a zenék terén, és mindegyikben más kelti fel az érdeklődésemet más  – hol a ritmus, hol a szöveg, vagy ennek akettőnek az ötvözete. Netán előhoz egy régi kedves emléket, ami a metrón, csúcsidőben is mosolyt csal az arcomra. Ugyan kelletlenül, de én is szelektáltam, s most csendüljön is fel a harang azöt listás, és az egy különdíjasunk tiszteletére!

  1. Sora ni Saku – Rental Magica opening

Ennek a dalnak először az angol verziójához volt szerencsém, és – kissé poén – de a Sora ni Saku hatására kezdtem el nézni magát a sorozatot.  Bár a sorozatban az openinget japánul éneklik, még ígyis gyönyörű, és mindenminden tiszteletem az énekesnőnek, valamint a dalszövegírónak, ugyanis nem minden dal kezdődik úgy,hogy„Beleive in yourself! „– csak minden második, de itt kicsit sem zavart.

 /Link/

Rental Magica

  1. Tougenkyou Alien-Gintama opening

Őszintén, én sírtam a röhögéstől, amikor a nyitó jelenetben megláttam jelentében megláttam a szereplők arcait, és azt hittem, egy poénos kis openinghez lesz szerencsém. Igen, eleinte az is volt, de aztán mind a dalszöveg, mind a képkockák megkomolyodtak és bevallom, négyszer tekertem vissza az elejére, hogy újra halhassam. A vidám, kissé túlontúl őszinte és cinikus hangvételt egy kissé durvább, de szintúgy őszinte szöveg és hangvétel követi. Respect. Csak szeretni tudom.

 /Link/

Gintama

  1. Karma – Tales of the Abyss opening

Amíg meg nem hallgattam a Jormungand második évadénak, a Perfect Ordernek  openingjét , addig a Karma volt a második helyen. Remekül megkomponált, pontosan illeszkedik az anime stílusához, és nem véletlenül kapta a nevét sem. Maga az anime is eléggé karmikus abban a tekintetben, hogy semmi sincsen ok nélkül, és minden lépésnek van következménye. Pont ezt fejezi ki a dal is.

/Link/

Tales of the Abyss

  1. Under/Shaft – JormugandPerfect order opening

Alapvetően nem vagyok rajongója a japán és angol nyelvi mixes openingeknek, de az Under/Shaftban ezt a nyelvi átmenetet szinte nem is érezni. Mondjuk ez sok mindennek köszönhető: a háttérzenének, az énekes stílusának és a képi aláfestésnek az animében. Jellegét tekintve ez a dal, olyan,mint a sorozat : vannak kérdései, de határozott a céljaiban, és azt el is éri. Imádom.

 /Link/

Jormungand perfect order

1. BiosGuilty Crown OST

Barátosném a héten mutatta meg nekem ezt az OST-t, amit azóta lassan rongyosra hallgattam, mégse bírom megunni. Mondjuk vicces, hogy német a szöveg – én meg ezt a nyelvet ki nem állhatom –, ennek ellenére a dobogó első helyét foglalja el. Megrázó, ütemes és szőrszálállítóan a lelkedbe ivódik. Nem is kell többet mondanom, inkább csak felteszek egy kérdést:

„Erinnerst du dich noch?”

 /Link/

 Guilty Crown

+1. Call your name – Attack on Titan OST

Nem vagyok egy sírós fajta, de amikor meghallottam ezt a dalt, és közben néztem a Shingeki-t, szobatársnőm igencsak csak furcsállta, hogy fél perccel ezelőtt még semmi bajom nem volt, amikor meg visszafordult, csak bőgtem, mint aki legóra lépett. Ezt váltotta ki belőlem a dal. Aki nem ismeri, az sürgősen pótolja be – nem mindenki fog rajta sírva fakadni, de, hogy más szemmel kezdi el nézni az világot, az is biztos.

/Link/

Attack on Titan

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Top 5+1 anime dal”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .