Az utóbbi hetekben bizony kezdett magára találni a sorozat – nem mondom, hogy most már kiváló minőségű, de egyre inkább látható a javulás mind a történet, mind a karakterek szempontjából.

the100.s01.e13.2

Murphy új hobbija viszonylag gyorsan napvilágra került – aminek persze én egyáltalán nem örültem –, ennek következtében pedig el kellett hagynia a tábort, amit egy igen elmés robbantással koronázott meg. Clarke és Finn visszatértével válaszút elé állították Bellamyt: meneküljenek el, vagy inkább maradjanak és harcoljanak a földlakókkal? Clarke-kal értek egyet, aki szerint a gyors továbbhaladás az egyetlen esélyük a túlélésre. Ebbe végül Bellamy is belement, a tábor többi lakója viszonylag gyorsan összecuccolt, és el is indult az óceán felé, olyan reményekkel, hogy ott végre szörfözhetnek.

Csakhogy a földlakók nem hagyhatták elszökni a levágni való ellent, ezért dobókést hajítottak az egyik srác fejébe. Persze azonnal visszamenekült mindenki a táborba – teszem hozzá, hogy teljes joggal. Most már nem maradt más választás, mint helyben maradni, és itt megküzdeni a földlakókkal. A terv egyszerű: tartsák őket kint – most egy kicsit túloztam, mert ezt tervnek nem igazán lehet nevezni. De Clarke végre előáll valami igazán merész és okos ötlettel, aminek köszönhetően a túlélés reménye is szárba szökken a Százaknak (ami inkább csupán nyolcvanegy).

We Are Grounders – Part II

A dolog pikantériája, hogy Raven súlyos sebet kapott, így pedig igen nehéz dolog babrálni a leszállóegységgel. Clarke sok mindenhez ért, de az elektronikához nem, de a földlakók már lassan a kapuk előtt állnak, és olyan dologra is szert tettek, amire sem Bellamy, sem pedig én nem számítottam. Plusz szegény kis kedvencemet megint jól megverték a földlakók – tanulság: ne kedvelj meg egyetlen szereplőt sem.

Persze az évadfináléban is akadtak ostobaságok a karakterek részéről – most komolyan, senkinek nem jutott eszébe, hogy felderítőket kéne küldeni a csoport vonulásánál? De az is csak piszok lassan esett le mindenkinek, hogy a földlakók csak szórakoznak velük, és csak a töltényeket pazarolják a földlakókra, pont, ahogyan az ellenség tervezte. Pedig mostanság Bellamy használta a stratégiai érzékét, de a földlakók töltényt fogyasztó terve sem neki, hanem Jaspernek esett le először. De a legnagyobb kérdés bennem már két epizód óta: merre van Monty? És erre végre választ is kaptam, de olyat, hogy leesett az állam!

the100.s01.e13.3

Érdekes egy évadfinálé volt ez, persze a szokásos nagyzolós és kiszámítható tettektől – gondolok itt Jahára vagy Finnre – nem volt mentes, de ennek ellenére működött. Az évad második felében szépen javuló tendenciát mutatott a The 100, ezáltal azt is elérték, hogy várjam a következő évadot – persze nem annyira, mint mondjuk egy Walking Deadet vagy Trónok harcát, de azért várom a folytatást. Remélem a második szezon sokkal jobban fog teljesíteni, és legalább olyan izgalmas lesz, mint az utóbbi epizódok.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “The 100 S01E13 – We Are Grounders: Part 2”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..