Született detektívek (2010-), 2. évad

Ahogy ígértem, a második évad sokkal jobban sikerült, mint az első. Itt már száz százalékig eltalálták a humor és a dráma arányát, azzal a csipetnyi krimivel, amivel pont ízlésesen tálalható – fogyasztása pedig kötelező!

szuletettdetektivek.s02.3

Jane Rizzoli (Angie Harmon) nyomozó több hónapnyi pihenő után térhet csak vissza a rendőrség kötelékeibe. A lövés, ami majdnem megölte, súlyos sérüléseket okozott, és a mai napig fájdalmat okoz Jane-nek. Ugyanakkor ennek köszönheti a kitüntetését is, meg az ezzel járó ceremóniát – amit ő a háta közepére sem kíván –, ellenben Dr. Maura Isles (Sasha Alexander) teljesen el van ragadtatva. A Rizzoli família többi tagja nem különben, sőt Angela (Lorraine Bracco) többször el is bőgi magát az esemény során.

Amit viszont Jane és Frankie (Jordan Birdges) nem tudnak, hogy a családjuk éppen akkor hullott darabokra, ugyanis apjuk lelépett, adósságban hagyva az anyjukat, akinek a házát is elárverezik a feje fölül. De a családot nemcsak a vérségi kötelék teszi azzá, ami. Jane és Maura nemcsak a legjobb barátok, hanem egy család – annak minden nyűgével-bajával és örömével együtt. És mint egy jó családtag, Maura azonnal segít Angelának, és befogadja őt a vendégházába, Frankie pedig munkát talál neki a rendőrségi büfében – ami rövid időn belül igen népszerű étkezőhely lesz nemcsak a zsaruk, hanem a környékbeliek körében is.

szuletettdetektivek.s02.4

Maura vér szerinti családjáról is kiderül néhány titok, amit a nő nehezen visel – azt hittük, hogy ő már nem lehet furább, pedig de, ám ezt mégis annyira imádnivalóan teszi, hogy nincs ember a földön, aki képes lenne megharagudni rá. Szerelmi szálak is itt-ott felbukkannak, mint például Casey (Chris Vance), Jane régi középiskolai osztálytársa, aki azóta katonaként szolgál Afganisztánban. A nyomozások még mindig frappánsak és élvezetesek – a megoldás pedig sokszor onnan jön, ahonnan egyikük sem számított rá.

De az évad vége felé olyasmi történik, ami talán szétzilálhatja Jane és Maura kötelékét – vajon milyen erős egy barátság? Képes kibírni ilyen megpróbáltatásokat? Ezek a kérdések fogják egyébként meghatározni a harmadik évadot, de ne szaladjunk annyira előre.

szuletettdetektivek.s02.1

A sorozat mindig is nagy kedvencem lesz, mert kikapcsol és szórakoztat. Jól érzem magam tőle, feldob, elgondolkoztat – a karakterek szerethetőek, de persze mindegyiknek vannak hibái, ám pont ettől lesznek igazán élők és valódiak. A lányok reakciói egy-egy durva esetre hiteles, a színésznők apróbb arcrándulásai, vagy éppen a nagyobb és teátrálisabb megnyilvánulásai teszik egyedivé a sorozatot. Angie Harmon olyan pofákat képes vágni, hogy csodálom, hogyan képesek vele együtt dolgozni a többiek – én biztos folyton elröhögném magam. Sasha Alexander pedig pontosan tudja, milyen reakciót is kell produkálnia, hogy elhiggyük neki, hogy nemcsak szép és okos, hanem képes Jane-t olyan dolgokra is rávenni, amit a karakter nem akar. Az adok-kapok a színészek között fergeteges, és a szép az egészben, hogy ők ketten tényleg jóban vannak, és ez átjön a képernyőn is.

szuletettdetektivek.s02.2

Ha valahol azt olvassátok, hogy a Született detektívek “csajos” sorozat, akkor ne higgyetek neki, mert nem ez a fő érdeme, hanem a humor, amin bárki képes röhögni, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő az illető.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.