Éghasadás (Falling Skies) S04E02 – The Eye

Nagyon ütősre sikeredett első epizód után, most kaptunk egy jóval letisztultabb, magyarázó részt, ami azonban bőven tartalmazott meglepetést.

eghasadas.s04.e02.3

Tom Mason még mindig azon töri a fejét, hogyan juthatna ki minden ember a fogolytáborból. A bökkenők a következők: élelemhiány, elektromos kerítés, és a pókok, akik mintha mindenhonnan előbukkanhatnának a táborban. Az élelemhiányra az esfenik még rátesznek egy lapáttal, ugyanis addig nem dobnak le újabb szállítmányt a foglyoknak, amíg nem adják ki a Szellemet – persze nekünk nézőknek már az első pillanatban leesett, hogy kit is takar az elnevezés.

Weaver megkísérel időt nyerni azáltal, hogy Pope dugi-készletét szétosztja az éhezők között, csakhogy óvatlan volt, így végül egy csapat éhes bunkó kezére jutott az ellátmány. Azonban Weaver és Pope találtak valami igazán fontosat, ami talán a szabadulásuk kulcsa lehet. Tom persze megint hülyeséget csinál, de erre szükség van a terv sikeréhez. Az esfeni hajón viszont történik egy s más, amivel én személy szerint nem vagyok kibékülve – mégis milyen idióta beszélget az ellenséggel tervrajzok és térképek fölött?

eghasadas.s04.e02.1

A doktornő ámokfutása – mert nem lehet másnak nevezni – engem kissé zavart, mert egy az egyben feleslegesnek gondolom ezt a történetszálat, viszont a kivitelezésbe nem lehet belekötni. Egy anya, aki bármit megtenne a gyerekéért, még ha a világon mindent el is kell érte veszíteni – nos, ez az, ami pazarul van megkomponálva.

Szegény kicsi Matt az agymosott hülyék között mosolyog és szajkózza ugyanazokat a begyakorolt mondatokat, pont, mint akinek kimosták az agyát. De hát ez az új hadviselés egyik fontos része, hogy az új generációval elhitetik a békét és az egyenlőséget. Azonban a Mason vért nem lehet kiirtani vagy átprogramozni, és a család legfiatalabbnak látszó tagja is rebellis lesz, persze az adott keretek között.

eghasadas.s04.e02.2

Azért is emeltem ki, hogy Matt látszik a legfiatalabbnak, hiszen tudjuk, hogy húga Lexi valójában csak egy éves, de most huszonegynek néz ki. Dr. Kadar aggódik is az állapota miatt, de Lourdes nem engedi őt a próféta lány közelébe. Ben azonban igazi testvérként viselkedik és megvédi Lexit, még akkor is, ha ezért pont vele kell szembeszállnia. De amit ekkor tapasztal, felülír mindent, amit a húgáról tudott.

Nagyon élvezem, hogy a sorozat visszatért erre a kissé komor és egyben partizános stílusra, hiszen a nagy haderővel rendelkező emberiséget már megölték, így nem maradt más hátra, csak a folyamatos ellenállás. Ha már nem tudjuk legyőzni az esfeniket, érjük el, hogy ne érje meg nekik itt maradni!

eghasadas.s04.e02.4

Tick, Tick, Boom, Baby!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Éghasadás (Falling Skies) S04E04 – Exodus | Watchaholics

  2. Visszajelzés:Éghasadás (Falling Skies) S04E03 – Exodus | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.