Ez a kedvenc évadom a sorozatban, mivel ugyan itt kissé háttérbe szorulnak maguk a nyomozások, ám a karakterek és az életük sokkal nagyobb szerepet kap.

szuletettdetektivek.s03.1

Mikor Jane Rizzoli nyomozó (Angie Harmon) lelőtte Paddy Doyle-t (John Doman), mikor az majdnem rálőtt egy rendőrtisztre, Dr. Maura Isles (Sasha Alexander), aki látta az egészet, most az egyszer a józan esze helyett a szívére hallgatott – szokatlan dolog ez egy olyan nőtől, aki a tudás megszállottja. Maura minden haragját és kétségét Jane-re zúdította, ő viszont nem tudott ezzel mit kezdeni, és azonnal átment támadóba. Kettejük barátsága nemhogy veszélyben van, hanem végérvényesen megsemmisülni látszik.

Ugyan kénytelenek együtt dolgozni, de Jane bedobja az “anya kit szeretsz jobban”-kérdést, Angela (Lorraine Bracco) már egy szempillantás alatt össze is cuccol, hogy átköltözzön Maura vendégházából Jane szerinte lepukkant lakásába – szerintem mondjuk nem az, de én is olyan rendetlen vagyok, mint Jane, és a hűtőnk tartalma is elég sokszor megegyezik.

szuletettdetektivek.s03.3

Szerintem mindenki egyetért vele, hogy a bajok sosem járnak egyedül. Jane-nek nem elég a viszálya legjobb barátnőjével, még a családi gondok is a nyakába szakadnak. Apja, az idősebb Frank Rizzoli (Chazz Palminteri) visszajött a városba, méghozzá azzal az örömteli hírrel, hogy nemsokára megházasodik, és már a baba is úton van. Azonban újdonsült menyasszonya templomi esküvőt szeretne, ehhez azonban Franknek érvényteleníttetni kell az Angelával köttetett házasságát – igen, nekem is összeszorult a szívem.

A család olykor (vagy mindig) zűrös, elvileg a tagjait nem lehet megválasztani, de Maura már családtag, történhet bármi, ezen nem tudnak változtatni. És a szívük legmélyén nem is akarnak, mert amikor megint történik valami rossz, Jane ott van Maurának, és ez fordítva is igaz – és pontosan ez az, amiért ennyire kedvelem ezt a sorozatot: mert valódi, igen mind veszekszünk a másikkal, olykor ok nélkül, de ha valakit igazán szeretünk, mindez nem számít.

RIZZOLI & ISLES

A szereplők a kezdeti sablonosság után sok változáson mentek keresztül, aminek hatására valódi és egyedi karakterekké váltak. Mindig is azokat a sorozatokat tartottam nagyra, ahol a figurák annyira élők, hogy áthelyezve őket egy másik szituációba pontosan tudnám, milyen arckifejezést vágnának.

Nemrég beszélgettem néhány vizsgázótársammal, és szóba került ez a sorozat is, és legnagyobb megdöbbenésemre nem csak, hogy nem volt ismeretlen a számukra, hanem nagyon is tudták, miről beszélek, és velem együtt idézgették. Rájöttünk, hogy a Született detektívek talán a Szívek szállodájához (ezt is újra kéne néznem a nyáron) hasonlítható leginkább, csak ahhoz képest itt a szereplők valódinak hatnak.

szuletettdetektivek.s03.2

A Rizzoli & Isles mind szinkronosan, mind eredeti nyelven tökéletes, nemhiába, hiszen a Viasat készítette a magyar szinkront, akit folyton dicsérek a hangok és a fordítás kiválóságáért. Hegyi Barbara mint Jane és Spilák Klára mint Maura tökéletesek, azt a párost adják vissza, amit az eredeti hang is produkál, bár lehet, elfogult vagyok, mert Barbara hangja mindig is lenyűgözött, míg Klára igazi sci-fis hang.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .