One Piece – Curse of the Sacred Sword

A One Piece filmek panteonjában következzék – az erősen Zoro központú ötödik film – a Curse of the Sacred Sword. Igaz, bár jobban szeretem a negyedik részt (lásd itt), de ez is a maga módján egy remek film a hatalommániáról, a régi barátokról, és a szerelem erejéről.

One Piece movie 51

Történetünk szerint Zoro – ideiglenesen elhagyja a Szalmakalaposok bandáját – besegít betegeskedő barátjának, a szintén kardművész Sagának, ám azt nem is sejti, hogy barátjának mi is a valódi célja. Míg Zoro Saganak, addig Luffyék a helyieknek segít megállítani a híres démonkard újjászületését, ami meglepő – de Saganal van. Az idő pedig vészesen fogy.

One Piece movie 53

A Curse of the Sacred Sword nagyon is érdekes film: itt már a humorfaktor meglehetősen csökkent és a helyét átvette az akció és a dráma. Az egyik vonalon Saga szenvedése, a másikon Zoro belső vívódása, a harmadik oldalon a kard ereje miatt rettegésben élő katonák és őslakosok sorsa fonódik egybe egy végzetes éjszakán, amikor a kard megtöri az őt korlátozó béklyót és feléled. Igen, mert ennek a kardnak saját tudata van, és hatalmában áll elvenni másoktól a sajátjukat.

One Piece movie 52

A történet remek, és Luffyék mellett most is van pár nagyon érdekes mellékszereplő: eleve a normális Saga egy rendes, a szeretteiért tűzbe menő férfiú, szerelme – a törzs papnője – Maya is egy hasonlóan áldozatkész és végletekig kedves lány, de aki a kedvencem közülük, az a fiatal harcos, Toma. Kedves, kissé harcszerető gyerek, aki a végsőkig képes volt ellenállni a kard hatalmának. Zoro még a képébe is vágja, az akkor már kissé kattant barátjának, hogy Toma ezerszer erősebb nála – pont emiatt.

One Piece movie 54

A végső harc kiválóan koreografált, kellően epikus egy OnePiece filmhez, és persze Happy End nélkül sem érhet véget, ami – és én ritkán mondok ilyet – de nagyon is aranyos. Ahogy a két szerelmes újra egymásra talál, ahogy a régi barátok újra azok lesznek, mind mind elérik azt, hogy az érzelmi faktor miatt is tiszteljem a filmet.

One Piece movie 55

A Curse of the Sacred Sword – a negyedikhez hasonlóan – egy remek film, egy komplex kis mini One Piece univerzummal. Beleillene a sorozat menetébe, de anélkül is megállja a helyét, hozva azt, amit elvártunk tőle. Remek.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.