Vészesen közeledünk az évadfináléhoz, egész pontosan jövő héten kapjuk az utolsó részt. Kinek bánatára, kinek örömére készül már a második évad, így további akasztások és boszis kalandok várhatják a kedves nézőket.

salem50

Ebben a részben mindenki nyakára kötél került – kinek szó szerint, kinek átvitt értelemben. Marcy továbbra is az erdőben bujkál az emberek, és velük együtt a halála elől. Persze ehhez képest fél Salem tudja, hol van, de Marynek tervei vannak a lánnyal, amik számomra továbbra sem tiszták. A probléma az, hogy Mather (természetesen az idősebb) minden követ megmozgat, hogy előkerítse. Kezdetnek a legutóbb megkínozta barátnőit, most pedig további megpróbáltatások várnak a lányokra. Nem csak Marcy miatt, hanem a tévesen elkapott John Alden miatt is, akire mindenáron rá akarják bizonyítani, hogy boszorkány.

salem49

John ügyében egyik Mather sem pihen. Ifjabbik a régebben feltűnt malum után kutat a könyvekben – és sikerrel is jár, s bár szeretné megmenteni barátját, egyre inkább kételkedik a férfiban. Ehhez persze az apja elvakultsága is szükséges, aki mind koholt, mind valós vádakkal áll elő Alden kapitány tárgyalásán. Nem könnyű megcáfolni a fantazmagóriákat, ha egy olyan ember szájából jönnek, akit mindenki tisztel, de még nehezebb az igazságot cáfolni, és Johnny fiú nem is igazán akar ellenkezni.

salem48

Bár a jelek azt mutatják, hogy szegény kapitány magára marad szép lassan, de Mary még mindig kitart mellette annak ellenére, hogy minden boszorkány szerint fel kell őt áldozni a saját érdekükben. Ejnye, banya nénik, hát nem tudtátok, hogy a szívnek nem lehet parancsolni? Arra bármikor rávehetik – és már régen meg is tették – hogy Mary elvégezze a Nagy Rituálét, amiről már nagyon jó lenne többet tudni, és ami sok ártatlan áldozattal fog járni. Akkora hatalma azonban nincs egyiküknek sem, hogy megakadályozzák a mentőakcióban. Ehhez azonban olyan lépésekre is szükség van, amik nem feltétlenül tesznek jót neki, pedig már így is bajban van. Én azért reménykedem, hogy Isaac továbbra is támogatja őt és megoldják.

salem47

Na, szóval! Én már azért egy kicsit kezdek türelmetlen lenni. Több mint tíz részen át hallgattam a rizsát a Nagy Rituáléról, ami a nevéből adódóan bizonyára nem kis dolog – de azért kedves készítők, ez már az ártalmas húzása a nézőknek. Így hát csak remélni tudom, hogy a fináléban bekövetkezik, aminek be kell, és végre meglátjuk ezt a nagy hókuszpókuszt, meg azt is, hogy egyáltalán mire jó és miért kell hozzá az a retkes faragott almácska.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .