Réges-régen, egy nagyon is közeli galaxisban, egy magyar blogon egy lány, elkövette a lehetetlent. Nemcsak, hogy végigjátszotta a Star Wars – The Old Republicot, de még tetszett is neki – majd ezen felbuzdulva nekilátott ennek a cikknek, Lássuk, mi sült ki belőle.

Star wars TOR3

Bevallom, kiskoromban rühelltem a Star Warst, főként azért mert rám erőltették a megnézését. A régi trilógiával sokkal jobban ki vagyok békülve, mint az újabbal – bár abból csak Darth Mault és Qui-Gont bírom –, amivel sehogy sem bírtam zöld ágra vergődni. De egye hutt a problémát, attól még így is teljes a Star Wars-univerzum. Vagy mégsem? Bizony, hogy mégsem, mert egy nagyon fontos idősíkot még nem aknáztak ki a készítők kellőképpen: a régmúltat. Aztán piacra dobták a The Old Republicot, és minden élő és élőholt fan rávetette magát – valljuk be, nem ok nélkül. Az ötlet, hogy háromszáz évvel Anakin születése ellőttre tegyék az i-re a pontot, egyszerre hajmeresztő és piszkosul ötletes.

Star wars TOR2

Nekem ez a korszak eleve egy nagy pozitívum:  a kor, mikor még Jedik és Sithek egymás ellen feszülnek, a galaxis méretű háború küszöbön áll. Ebben a korban emelkedik ki az általunk irányított hős vagy éppen rosszfiú. És itt jön a másik nagy pipa, bár a játék elején dönthet a játékos, hogy a Köztársaság vagy a Sith Birodalom oldalára áll – hihetetlen – de az ellentétes érdekű világokba is van „átjárás”, ugyanúgy válhatsz gonosz jedivé ebben az MMOPRG-ben, mint ahogy létezhet jószívű fejvadász is. Sorsunk ezen részét az NPC-vel (Non-Playable Character) való társalgások és az ezekből következő tetteink döntik el.

Star wars TOR4

Játékmenetet tekintve viszont egyáltalán nem tér el semmilyen másik ilyen típusú játéktól, magyarul elmész ide-oda, fő és mellékküldetéseket csinálsz, közben fejlődsz, és ha nagyon szociális vagy, jó pár ismerősre tehetsz szert. Azoknak pedig, akik némi pénzt is hajlandóak beleölni, több kis extrával indulhatnak – már a karakterünk fajának a kiválasztásánál is.

Star wars TOR1

Ami engem egy picit zavart, az a nem igazán mai grafika mellett – de ez még bocsánatos bűn – az, hogy eddig kőkeményen egy magyarral találkoztam. Mondjuk ez a szerverem miatt is lehet, de hát abból sincsen olyan sok. Tehát magyarok, fénykardra fel, vagy ki mivel akar harcolni, de a Star Wars – The Old Republic megérdemli a szeretet és azt, hogy akit magával ragadt ez az univerzum, az ezt is kipróbálja – ha eddig nem tette meg.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

3 thoughts on “Star Wars – The Old Republic”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .