The Wil Wheaton Project S01E08 – Wil Takes Manhattan

Most, hogy Ixi nyaral, engem ért a megtiszteltetés, hogy referálhatok nektek kedvenc geekünk lenyűgöző műsoráról – irigykedtek, igaz?

wilw

Wil természetesen azonnal nekiesett az újonc The Strainnek (erről egyébként hétről-hétre Hanama digitális tollából olvashattok), és a vámpír táplálkozása közben olyan analógiát vetett fel, amin garantáltan mindenki felröhög. Ha már horror, akkor a netflixes Hemlock Grove a király – úgy tűnik, erről Willel közös a véleményünk: a valaha volt legdurvább (és talán legundorítóbb) sorozat. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Hemlock Grove-nak olyan stílusa van, amelyet kevesen tudnak produkálni, és most, hogy elérhető a második évad is, nemsokára erről a sorozatról is születnek majd cikkek a blogon.

Wil is lecsapott a The Flash sorozatra, és önmagához méltóan nem bánt vele kesztyűs kézzel, pláne, mivel a sorozat pilotja kikerült az internetre, és ez szerkesztőségünk körében sem aratott akkora sikert, mint azt vártuk. És előkerült a Gotham, ami nemsokára indul a Fox csatornán, olyan szuperhősökkel, mint… – hoppá, ebben nincsenek is szuperhősök, de legalább van egy igazán csábos és veszélyes főgonosz, aki valójában nem is tartozik a Batman-univerzumhoz. Milyen jó, hogy a Fox mindent lenyomhat a rajongók torkán, igaz?

De a Wil Wheaton Project nemcsak sorozatokról szól, így kerülhetett a boncasztalra a nemsokára mozikba kerülő A megtisztulás éjszakája: Anarchia, ami a 2013-as A bűn éjszakájának folytatása (de hogy miért kellet így kiforgatni a magyar címet, azt nem vágom), amihez nagyon jó kis túlélési tippeket kaptunk Wiltől, aki nagyon komolyan veszi a film alapgondolatát.

Végre valahára láthattuk Peter Capaldit mint az új Doktort, ugyan csak egy trailerben, de Wil – akárcsak minden rajongó – nagyon izgatottan várja az augusztusi premiert, és ha már Doktor, akkor elő is húzta a kalapból Kilencest, az az Christopher Ecclestont, aki jelenleg az HBO legújabb showjában, a The Leftoversben szerepel, és aki igazán találó gúnynevet kapott a stábtól.

Biztos vagyok benne, ha Ixi is megnézi a mostani epizódot, akkor nem lesz képes ugyanolyan szemmel tekinteni a Salemre, mert az az apró paródia, amit Wil lenyomott, a legjobbak közül való. Szegény Shane Westet pedig nagyon behúzták a csőbe egy új műsorral – ha eddig nem sírtatok a nevetéstől a Wil Wheaton Project alatt, most garantáltan fogtok.

Nos, igen, Wil megmutatta, hogy mi kockák/geekek/nerdek hogyan érezzük magunkat, ha valaki összekeveri a kultikus lényeket – gondolom, tudott volna durvábban is káromkodni, de lássuk be, ez mégiscsak egy tévéadás.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.