Extant S01E03 – Wish You Were Here

Még mindig fenntartom azon állításomat, hogy túl sok mindent akartak az alkotók belepakolni ebbe a sorozatba. Ráadásul csupán egyetlen évadnyi idejük van felvázolni, kifejteni, majd pedig megoldani a dolgokat – és pont ez az a rész, ami engem szkeptikussá tesz, mert nem hiszem el, hogy képesek lesznek rá, viszont annyira szeretnék tévedni!

extant.s01.e03.1

Míg Molly a szokásos köreit rótta éppen, addig John magára hagyta Ethant a házban, és ugyan elismételtette a gyerekkel a szabályokat – de lássuk be, egy gyerek az gyerek és előszeretettel szegi meg a szabályokat. Természetesen egy galamb a kertben elegendő indoknak bizonyult, hogy Ethan kimenjen a házból, majd egy olyan pazar csapdát épített a szárnyas elfogására, hogy legszívesebben lemásolnám – bár gyanítom, hogy ő nem pont azt tenné azzal a gyönyörű madárral, mint én (igen, én szeretem a galambokat).

A Woods család igen jeles eseménynek nézett elébe, hiszen hathónapnyi előkészítő munka után Ethan végre rendes iskolába mehetett. Ez persze nem tetszett a többi gyerek szüleinek, akik aggódtak, hogy Ethan, mint robot vajon veszélyes lehet az ő gyerekeikre nézve – félelmük teljesen jogos. John megpróbálja lehűteni a kedélyeket, de ő inkább a tudós, aki megalkotta Ethant, sem mint az apa, akire most szükség volt. Még szerencse, hogy Molly mellette állt, aki egy igen kifejező és hathatós beszéddel csitította le a szülőket – basszus, de jó színésznő Halle Berry!

extant.s01.e03.2

Molly természetesen még nem mondta el Johnnak a terhességet, de persze tervezi, hogy majd este – ismerem az ilyet, ha ott a majd, akkor igazából soha. Sam is fennakadt a dolgon, és kicsit le is teremtette barátnőjét – szerintem is igaza van. Molly kitálalt főnökének, Alannek, aki állítása szerint nem tudott az egészről semmit, most azonban mégis új információkkal szolgált, amely szerint valóban zajlott a Seraphinon egy titkos kísérlet, amelynek célja a fogantatás megkönnyítése volt, Mollyt pedig azért választották erre a küldetésre, mivel nem sikerült teherbe esnie, illetve rendelkeztek a teljes orvosi anyagával. Na, ez az, amit én nem veszek be, és Molly sem nagyon.

Nekem nagyon nem volt tiszta, hogy mégis hogyan hagyhatták Ethant tök egyedül a házban, hiszen ha a saját gyereküknek tekintik, akkor úgyis kéne kezelni, de most pont az ellenkezőjét tették, mivel hogy parancsba adták, hogy bent kell maradnia és úgy bántak vele, mint egy robottal – bár ez lehet John személyiségéből fakadó következetlenség is.

extant.s01.e03.3

A szerelmi háromszög újbóli előhozatala már inkább dühített, mintsem érdekelt volna – szóval most már nem csak szellemekről, űrlényekről, emberi drámáról, robotokról és titkos kísérletekről szól a sorozat, hanem belevettek egy olyan részt is az eddig is túlzsúfolt műsorrendbe, ami tök felesleges és igazából semmit sem tesz hozzá a történethez, csak elveszi a játékidőt a valódi kérdésektől.

Halle egy istennő, ha színészkedésről van szó, Goran unalmas, Pierce azonban olyan zseniálisan hozza a furcsa kisfiút, hogy kiráz tőle a hideg. De még mindig nem világos nekem, hogy ez most dráma, sci-fi vagy thriller – szóval most már ideje lenne ezt tisztázni, mert már csak tíz epizód van hátra.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Extant (2014), 1. évad | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.