Nem szeretek horrorokkal kukacoskodni, ám az utóbbi időkben B és egyre inkább Zs-kategóriák térhódítása miatt kénytelen vagyok egy kicsit kiengedni a gőzt. Régen sem volt olyan, hogy tökéletes – ezt aláírom –, de azt, hogy 2014-ben ne lássam az értelemnek legalább egy pici szikráját is ebben a szekcióban, az már több mint vér és-zombilázító. És most, jöjjön a top öt legrosszabb delikvens az elmúlt évtizedekből, hogy lássuk, a hülyeség sosem megy szabadságra.

5. Ha eljön Lámpás Jack (1995)

Ebben a filmben nem is az a rossz, hogy sablonos, vagy túl véres, hanem, hogy ritka unalmas. Még a film elején, kb. öt percben felvázolják az egész legendát, és a rémisztgetés ezzel további fél órára el is lett halasztva, hogy az utolsó tíz percben kapjunk egy nagyon vérszegény kis – hát mészárlásnak inkább nem nevezném, talán csak pár kaszasuhintásnak. Ennyi, Ha eljön Lámpás Jack hibája – az unalom –, de ezzel a vágószoba padlója alá is küldte az egész filmet.

ha eljön lámpás jack

4. Náci Zombik (2009)

Lehet, hogy én vagyok túl régies, és a Romero-féle zombikat jobban szeretem, hiába lassúak és kevésbé ijesztőek, mégis fényévekkel jobbak, mint azok, akik hó alatt mászkálva, pénzt keresve katonásdit játszanak, és emellett piszok gyorsak is. A Náci Zombik (eredeti nevén Dead Snow), hozza B-kategória összes kötelező sablonelemét, de a végén lévő két túlélő miatt – akik a fő humorforrások – érdemes beletekerni.

náci zombik

3. Síri találkozások 2 (2012)

Az első résznek a 90%-át imádtam, és ezt nem vártam egy B-kategóriás horrortól, ha rémisztőnek nem is,de mindenképpen érdekesnek tartott alkotás, és ezt értékelem. De most nem az elsőt fogom kivesézni. A Síri Találkozások 2 nem rossz alapokból építkezik (az első részt külön filmnek kezeli), de ezt az alapot aztán rendesen haza is vágja. Sablonok, kínos jelenetek, logikai gikszerek, és e film alkotóinak sikerült a Holtak Tava hősnője mellett holtversenyben megalkotni a legütnivalóbb főszereplőt – csak itt pasiban. Azt hiszem, az ilyen típusú filmekre mondják azt a haverjaim, hogy „szódával elmegy”, pár üveg vodkával vodkával még nyakon öntve.

síri találkozások 2

2. World War Z (2013)

Személyes utálat-kedvencem most csak a második helyet érdemelte ki a legrosszabbak listáján, ám csak egy dolog választotta el az első helytől: a könyv, amiből készült. Ha nem is a legjobb mű, a zombis könyvek (már amilyen sok van belőlük) között egy jelentős darab, és kénytelen vagyok néhány ott leírt dologgal egyetérteni. Na, de a film! Egy deka betűt sem éreztem a könnyből, számomra semmit nem adott vissza belőle. Brad Pitt még nem is zavart annyira – elég korrekt színésznek tartom –, de nálam a gyufát egy dolog húzta ki (a többi mellett): a zombik ebben a filmben, nem zombik – Hiába is hazudják annak, de nem azok.

zombi háború

1. 13Hrs (2010)

Most pedig, csapjátok imára kezeiteket, és adjatok hálát, ha ezt a filmet még nem láttátok. Akinek meg volt balszerencséje hozzá, az fogadja részvétemet. Mert ez a film a klisék és a pofáraejtés magasiskoláját mutatja be, egy kis Tom Feltonnal körítve. Eredetileg ezt egy vérfarkasos horrornak szánták ám lett belőle családi dráma, pornó, folytonos logikátlan kavarások, és ezen a jópár liternyi vér és holtestek sem tudtak segíteni. A színészek – fentebb említett tagunkon kívül – szóra sem érdemesek, és Tomnak sem hagynak elég időt kibontakozni. És mindez 2010-ben készült, tehát még azt sem foghatnánk rá, hogy régi. Ő az első a legrosszabbak közül, még az elvakult fanoknak sem ajánlom.

13hrs

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Top 5 legrosszabb horrorélményem”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .