Kérj, és adatik. Tényleg van valami ebben a mondásban, ugyanis a Gone Smooth – több tekintetben is – felülmúlta a számításomat. Ebben a részben aztán volt minden: dögös vámpír, öreg náci vámpír, kórház és szörnyek, nyakon öntve egy újabb kis családi drámával. Nem is tudom, hogy hova gratuláljak.

The Strain Se01E031

Ez a rész eléggé szövevényes és több szálon rohangáló, de próbálom a lehető legkevesebb mellébeszéléssel összefoglalni. Először is, nagyon bírom Abraham stílusát, nincs olyan sokat a színen, de ha megjelenik, akkor ott mindig történik valami. Nora, megfogadva az öreg vámpír mészáros tanácsát felnyalábolja Ephraimot – akit éppen az zavar, hogy egyetlen kicsi fia inkább az anyjához költözik, semmint vámpírvadásszá avanzsált apjához – és indulnak a kórház felé, ahol szembetalálják magukat a szörnnyel, aki egykor a Redfern (Jonathan Potts) névre hallgatott. Eközben egy másik kollégájukról, Jimről (Sean Astin) derül ki, hogy igencsak sokszínű jelenség, és hentai földön igencsak jártas – mármint, ami a csápokat illeti. Harmadik oldalunkon van Eichhorst (Richard Sammel), aki továbbra is remekül keveri a szálakat – annak ellenére, hogy ő csak kishal a Mester kezében. Igazi gonosz tag, akinek a céljai nagyok és alávalók, de a főnöke még nála is rosszabb.

The Strain Se01E032

Ha már rossz fiúk: a Mester, aki (SPOILER) egyike az eredeti hét vámpírnak, jelenleg egy szelíd és nagydarab férfiú Jusef Sardu (Robin Atkin Downes) testében leledzik. Ennél nagyobb már nem is lehetne a kettősség: a kedves és alapjáraton ártalmatlan Jusef, de benne ott van a megalomán, örült és mégis karizmatikus Mester. Még tovább göngyölgetve a vámpírvonulatot, rám nagyon mély benyomást tett a Mester egy másik csatlósa, a rocker Gabriel Bolivar (Jack Kesy). Ha valaki dögös vámpírt akar, az ő címét keresse fel.

The Strain Se01E033

Kétségtelenül ez a rész viszi nálam a prímet: a hangulata még tovább fokozza az első kettőét, és már előre is várom, hogy a negyedik epizódban mi fog történni – bár lehet sejteni. A karakterek hozzák a tőlük elvártakat, remélem nem fognak elpuhulni a hátralévő részek alatt. Ennyi voltam mára a friss résszel, találkozunk egy hét múlva.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “The Strain SE01E03 – Gone Smooth”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..