Sok beteg animéhez volt már szerencsém, és még ha a Jojo’s Bizarre Adventure nem is viszi a prímet ebben a kategóriában,egy említést azonban megérdemel még ez a sorozat is. Következzék hát az izomországi pasik láthatatlan lényekkel való misztikus bunyója temérdek ordítással körítve.

Jojo1

A manga, ami alapjául szolgál ennek a szériának, még a hetvenes évekből származik, és az alkotók nem is változtattak a stílusán vagy a benne megjelenő divatirányzaton. Mondhatni a grafika régi, csak szebben van kiszínezve. Története pedig, bár alapvetően nem rossz, vannak benne befoltozni való lyukak: adva van Dio Brando, a főellen, aki mondhatni már csak egy fej, és elfoglalta főhősünk, Jotaro Kujo dédapjának a testét, majd egyből leáll gonoszkodni, azután, hogy egy bő évszázados álmából felébresztették. Egy családi átok miatt Jotaro anyja, Holy lebetegszik, és  hőseinknek ötven napja van, hogy Diót megölve megmentsék a nőt. Sablonos, de mégis érdekes.

Jojo2

Ha már a jófiúk: Jotaro – aki Daisuke Ono hangján szólal meg – olyan, mint az Antarktisz, a modora is hagy némi kivetnivalót maga után, de alapvetően egy rendes srác. Kedvencem, Avdol, a nagy bölcs a csapatban keveset beszél, de akkor hasznosat, és piszok nagyot is üt – mind szóban, mind ököllel. Joseph Joestarral –Jotaro nagyapjával – már több a bajom. Valamiért a frász kiráz tőle, és a falat kaparom, ha elkezd üvölteni – amit elég gyakorta tesz. Hozzájuk csapódik még két, eleinte Dio által irányított srác, Kakyoin és Polnareff, ám ők azért sokkal jobbak az átlag töltelékhez képest. Nagyon pozitív vonás a szériában a szereplők lelki harcosainak az ún. Árnyőröknek a bemutatása és kezelése. Bár az egyszerű ember nem látja őket, és az erejük hihetetlen, korlátaik olyanok, mint a tulajdonosaiké. Jó húzás.

Jojo4

Most, hogy jóformán semmi rosszat nem mondtam a szériáról, felmerülhet bennetek a kérdés, hogy akkor miért is titulálom egy beteg animének? Íme a válasz: a részletek jók, nagyon is jók, már ha külön vannak, de együtt egy hatalmas káosz az egész. Pedofil majmok, hátsónyalogató, vécéből előbújó malacok, nem a jelenetbe illő feszültségkeltés. És a legidegesítőbb vonásról még nem is beszéltem: az még okés, ha valaki mond valamit, és azt megismétli valaki más, de erre nincs szükség zsinórban háromszor, ha már elsőre is felfogtuk!

Jojo3

Végső ítélet: nem a legjobb, vannak hibái, mégis akinek van kedve a Jojo’s Bizarre Adventure-höz, az ugyanúgy élvezni fogja a sorozat nagy részét, ahogyan én is. És egy kérdés, ami még előttem is rejtély: Diót, az átok ráeső része miatt nem érheti napfény –elvileg –, de akkor, mondjátok meg, miért Egyiptomban eszi őt a penész?

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

9 thoughts on “Jojo’s Bizarre Adventure – Stardust Crusaders”

 1. Nem tudom, nekem baromira bejön a JoJo széria, sokkal jobb mint az átlag ma futó klisés shounenek. Jó a világot ez sem váltja meg, de a stílusa miatt egy elég egyedi és nagyon jóféle cucc ez. Mondjuk remélem eszi a nép japánban, mert kíváncsi lennék a maradék 3 mangájára, meg a 2 spinn offra is. – Egyébként miért most írtál róla? Még nem ért véget közel sem. 😀 –

  1. tudom, hogy az anime nem ért véget de a mangához is volt szerencsém ^^ tényleg érdekesebb az átlagtól , de ha jól tudom japánban annyira nem kavart nagy port 🙁

   1. Az 2012-es JoJo évad elég jól tartotta magát, szóval én nem temetném. 😀 Sőt most kerestem utána, a Manga 2 ízben is feltűnik a 2013-as Top 30 manga eladáson.

     1. Szerintem látszott hogy kevésbé illik az olyan beteg állatokhoz mint Kuujou vagy Polnareff. Bár szerintem hiányozni fog, de ez a széria észrevételem szerint eddig sem éppen a Karakterek Happy End-jéről szólt. Például a Két Zeppeli. stb.. :/

     2. hát igen 🙁 Beteg állatok! xD ez jó, túlontúl is igaz, bár én a nagyapust is ez alá a címszó alá tenném 😀

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .