Elérkezett végre ez is! Megkaptuk a legújabb Sailor Moont, amire Catleennel már nagyon vártunk. Ez az anime végigkísérte az egész gyerekkoromat, már akkor lehetett tudni, hogy rajongani fogok a műfajért. Utólag nézve persze nem a világ legnagyobb sztorija, de mi így is szeretjük.

sailormoon1

A Sailor Moon Crystalban visszatértünk a kezdetekhez, enyhén szólva is újrarajzolva. Az első részben megismerkedtünk Usagival, valamint egy beszélő cicával, Lunával. Ő az, aki elárulja a lánynak, hogy ő valójában egy harcos, akinek meg kell találnia a hercegnőt és az Ezüstkristályt. Itt megjegyezném, hogy amennyiben leszinkronizálják, gondolják újra az elnevezéseket, tekintetbe véve, hogy a Sailor Moon kifejezésben nem szerepel az, hogy tündér – ugyanis eredetileg Holdtündérnek fordították. Usagi amint megtudja a nagy hírt, kapásból szembe is kell néznie az első ellenséggel, aki Beryl királynő szolgálatában áll. Szegény kiscsaj nem áll a helyzet magaslatán, de feltűnik egy rejtélyes maszkos alak is, aki a segítségére siet.

sailormoon3

A rajzolás gyönyörű lett, habár azt kell mondanom, régen se panaszkodhatott rá senki. Néhány dolog azért nem egészen világos számomra, mégpedig az, hogy miért kellett bizonyos karaktereket átszínezni. Tulajdonképpen ez egy annyira felesleges húzás, hogy nem tudom felfogni, hogy miért.

Néhol azért a sztori is kicsit más, de a lényeg megmaradt benne és szerintem jót is tett neki. Néhány, a műfajra jellemző logikai baki benne maradt persze, példának okáért az, hogy egy harc előtt belefér egy laza monológ, vagy az, hogy Usagi gondolkodás nélkül hallgat egy beszélő macskára. Ezek akkor is bakik maradnak, ha szeretjük a sorozatot, de azt hiszem, pont ez adja a báját.

sailormoon2

Az új sorozatot egyébként mindössze huszonhat részesre tervezték, bár én azért reménykedem, hogy ha már így újra nekiestek akkor kapunk majd valami újat, vagy esetleg újra elkészül a teljes egész, én ugyanis szívesen nézegetem még az új rajzokat, amikről ódákat tudnék zengeni. Usagi is hozza a szokásos kis ügyetlenkedéseit, amiket a barátai természetesen kicsit cikiznek, de valójában pont így szeretik őt.

Ja, azt azért fontos megjegyeznem, hogy az amúgy is helyesnek rajzolt helyes srácok még helyesebbek lettek. Az is egy elég jó pont, hogy amikor Usagi átváltozik, a készítők igyekeztek megtartani a régi dolgokat a transzformációban, némi újítás mellett és így kaptunk egy olyan átalakulást, amit én akár ezerszer is végignéznék.

sailormoon4

Szóval nagyon ígéretes, kíváncsian várom, hogy mit kapunk még. Persze nagy meglepetésekre nem számítok, hiszen a sztorit már nagyrészt ismeri az, aki látta a korábbi évadokat. De hát ez kit zavar?

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Sailor Moon Crystal S01E01”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .