Éghasadás (Falling Skies) S04E10 – Drawing Straws

Na, ez végre megint egy színvonalas epizód volt, ahol ugyan nem történt sok esemény, de a szereplők mégis sok mindenen mentek keresztül.

eghasadas.s04.e10.1

Most, hogy a terv kész – elrepülünk a Holdig, megsemmisítjük az esfeni bázist, visszarepülünk a Földre – már csak azt kéne valahogy kitalálni, hogy miképpen is irányítsák a beamert, illetve, hogy ki izzítsa be a bombát. Cochise és Dingan egy volm szerkezetet integrálnak a repülőbe, ám a két faj kütyüi nem egészen bírják egymást, és leégetik a rendszert. Úgyhogy vissza az “ősi” kezdetekhez, vagyis, vajon mi történik, ha megnyomom ezt a gombot?

Így azonban átrendeződik a dolog mivel Cochise nem lehet a repülőn, és persze Tom Mason az első önkéntjelentkező apotenciálisan halálos kimenetelű feladatra. De Matt ötlete, hogy húzzák ki egy kalapból a neveket, megbolygatja Tom tervét. Azonban ez még semmi ahhoz képest, amit Pope művel – és szegénynek megint bemosnak párat, ezúttal viszont Weaver a ludas.

eghasadas.s04.e10.3

Lexi kiképzése folyamatban van, vagyis az egyik esfeni bőszen tanítgatja őt arra, hogy mégis miképpen bonthat atomjaira dolgokat. Persze a lány nem tudja atyja és annak fivérének valódi terveit. De hála az égnek, Lexibe szorult némi Mason-vér, és kihallgatja a két idegen beszélgetését. A hallottak megdöbbentik a lányt, azonban úgy tűnik, hogy vele kapcsolatban Bennek volt igaza.

Nem sok minden történik ebben a részben, de pont ez a kis “eseménytelen” üresjárat kell a jövő heti majd’ két órás finálé elé. A karakterek végre kaptak egy kis nyugalmat és időt, hogy átgondolják a számukra fontos kérdéseket. Tom és Anne beszélgetése nagyon tetszett, és a nőnek bizony igaza van abban, hogy talán nem Tomnak kéne megtennie ezt a valószínűleg öngyilkos utazást. Tom reakciója és véleménye is ügyes, végre elmondja a saját motivációit, még akkor is, ha azok valamilyen szinten hülyeségként hatnak, de legalább végre őszinte a feleségével.

eghasadas.s04.e10.2

A prímet persze Pope vitte, a mindig tökös és reggelire pókokat evő fenegyerek. Az egykori vandálok vezetője most mégis elvesztette önmagát, mintha kicsúszott volna a lába alól a talaj. Ezt a magasröptű kifakadást pedig az az egyszerű dolog indította be, hogy ráeszmélt mekkora barom is volt Sarával kapcsolatban – hiányzik neki a lány, no!

Lexi jelenetei kicsit hatásvadászra sikeredtek, és úgy érzem, fölöslegesen sokat költöttek a CGI-re, de ha csak ilyen hibák lennének a sorozatban, akkor boldog lennék. Másnak egyébként már feltűnt, hogy Lexit mindig valami igazán kirívó színű ruhába öltöztetik? Mint most a vörös kabátka – mintha a nézőknek külön ki kéne emelni, hogy ő valójában mennyire különleges – pedig ez felesleges, tudjuk mi.

eghasadas.s04.e10.4

Egy valami azonban megint egy az egyben hülyeség a Falling Skiesban, méghozzá a szerelmi háromszög a két testvér, Hal és Ben, valamint Maggie között. Mármint miért kellet ezt így beletenni? Időhúzás, felesleges dráma és a kutyát nem érdekli!

Ez egy jó epizód volt, talán ha több hasonló lett volna ebben az évadban, akkor nem a jövőre érkező ötödik lenne az utolsó, de talán még van remény, hiszen jövő héten vár minket a dupla epizód és az évadfinálé, és biztos vagyok benne, hogy nagyon ütős lesz (meg abban is, hogy megint cliffhangert kapunk).

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.