Második pofonosztásunkat a 2013-as Zombie Massacre névre keresztelt filmszerű képződmény fogja elszenvedni – teljesen jogosan. Én nem tudom, hogy mostanság mi van a rendezőkkel, de az utóbbi évek zombi horror felhozatala – hiába van néhányban lehetőség –, sajnos ritka gyér.

Zombie Massacre1

Történetünk szerint egy atomerőműben történő robbanás miatt a veszélyes anyagok a közeli városba eljutva zombit csinálnak a lakosság nagy részéből – igen, mert van, aki immunis a sugárzásra – majd a szokásos módon a katonaság töketlenkedik egy sort, végül kiküld egy elit zombiirtó brigádot, amiben minden kötelező sablonelem megvan: a mogorva főnök, a katanával rohangászó bige, a jófejkedő tag aki szinte elsőként hal meg a csapatból, végül kapunk pár túlélőt is, akiket simán a zombik elé vetnék, olyan ripacs módon játsszák túl azt a kevés szerepüket is, ami van – és itt még korántsem ért véget a film.

Zombie Massacre2

A katonaság – mivel úgy gondolják, hogy egy robbanás nem volt elég – egy rakétát céloz a város felé, hogy ezzel elejét vegyék a globális katasztrófának – ám így hőseinknek alig van ideje elmenekülni a helyről. Útjukban zombik, ellenséges katonák, és persze egy megazombi sem maradhat ki a sorból, végül persze négyen megússzák a dolgot. A város felrobban, de nem örülhetünk, mert a későbbiekben láthatjuk, hogy pár félpucér csaj egy kis medencés úszás után szintén zombi lesz – és minden kezdődne újra elölről, ha nem jönne fel a stáblista, jelezve, hogy itt a vég.

Zombie Massacre3

Ez a film pofátlan, nem is kicsit. Atomrobbanás? Ideglelés Csernobilban. (mondjuk itt zombira cserélték a mutánsokat) Rakéta a városra? Kaptár 2. Ez nem vált be? Kaptár 3. Megazombi, aki egy az egyben úgy néz ki, mint Nemezis a Kaptár 2-ből? Azt meg már meg sem említem, hogy a film vége felé az egyik szereplő egy csillagot fest a kerek pajzsára és azzal rohangál. Egy kis dolog innen, egy kevés onnan, mindez összefércelve és előadva a lehető legrosszabb tálalásban.

Zombie Massacre4

A Zombie Massacre lopkod, kapkod és egyáltalán nem az a célja, ami egy zombis horrornak – vagyis az ijesztés. Még csak nevetni sem tudtam rajta, annyira lesokkolt az élmény. Még a megszállott fanoknak sem tudom ajánlani – hacsak nem akarnak nyolc napon túl gyógyuló idegbajt kapni.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Zombigyalázás mesterfokon part 2 – Zombie Massacre”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..