Na, most állt össze a négy muskétás a legkisebb tesóval, a Dead or Aliveal. Legkisebb tesónak lenni sokszor öröm, mert így nem várt előnyökhöz juthatsz, alaptapasztalattal rendelkezel, hiszen már volt, aki letette előtted a köveket, de az előnyök mellett ugyanennyi hátránnyal is rendelkezik a kisöcs szerep, és ez az 1996-os DoA-t sem kímélte. De mindent az elejéről.

DoA4

Bevallom, én előbb találkoztam a belőle készült filmmel, mint a játékkal, de nem kellett sokat várni arra, hogy kis karakteremmel már virtuálisan is püföljem a rosszarcúakat, vagy bárkit, akit éppen ellenfélnek kaptam ki. Felmenőivel ellentétben itt nincsenek annyira élesen elválasztva a rosszak és a jók: van egy kis rakás jófiú, velük szemben pár rossz, de a harcosok nagy része nem hogy semleges, egyszerűen nem avatkozik bele a két fél harcába, ők csak a viadalon vesznek részt. Hayateék története egy különvált rész a Dead or Alive világában, de ettől még nem válik szét teljesen a történetmenet, ami fokozatosan adagolva tárja előttünk föl magát. Ne várjunk annyira epikus történeteket, a négy közül a DoA a leginkább harcközpontú– és ezt szó szerint értem.

DoA1

Nagy előnye fakad még a szereplőkből is, akik ugyan annyira nem egyediek, de egytől-egyig  remekül elkészítettek és szerethetőek – példának okáért van Brad Wong, a részeges mester, aki naphosszat mattrészeg, és sokszor fütyül a körülötte lévő dolgokra, de ha a helyzet megköveteli, bárkinél komolyabb tud lenni. És ő még csak egy a sok karakter közül, akik színezik a Dead or Alive világát.

DoA3

Ne feledkezzünk meg az árnyvilágról sem, ami a DoA-t lengi körbe: ha jól tudom, kezdetekben nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, végül mégis életben hagyták. Mindig a Tekkenhez vagy a Street Fighterhez hasonlították, és sajnos egyszer sem ő került ki győztesen. Nem azt mondom, hogy rosszabb, mint a többiek, csak azok már mind learatták a babérokat, és elnyerték a játékosok szívét, így pedig nem maradt sok esélye – mégis talpon maradt, és a kezdeti bénázások ellenére ma már a nagy nevek között szerepel.

DoA2

A Dead or Alive is egy olyan játék, amit nem szabad elfelejteni, mert bár nem a legegyedibb vagy legkegyetlenebb, mégis egy érzés, egy élmény, amit nem szabad nem kihasználni. Nem mellesleg, nagy előny a játéknak a nem kevés fanservice, fiúkat, lányokat egyaránt bőven ellátva látnivalóval.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

4 thoughts on “Harcosok arénája part 4 – Dead or Alive”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .