Nem. Nem. Nem és nem. Mikor már kezdte velem elhitetni a széria, hogy a családi szálakat hosszabb ideig (vagy legalább még egy részig) félreteszik, erre mit kapok? Terveket, könnyeket, vámpírokat és családi kiakadást – jöjjön a Disappeared.

The Strain S01E091

Nem értem, hogy miért kell minden sorozatban, ahol a főhősnek van, vagy csak volt családja, túl kell dramatizálni ezt a szálat – mert itt bizony most ez történt. Eph kalandtúrája során rálel a fiára, aki által kiderül, hogy ex-neje Kelly, titokzatos módon eltűnt. És itt nyomjuk be a szünetet egy pillanat erejéig. Egy olyan világban, egy olyan városban, ahol a lakosság jórésze már emberi vérre szomjazó vadállat, nem lehet csak úgy titokzatos módon eltűnni! Felzabálták és kész! Éljen Eph tovább ezzel a gondolattal, és minket is megkímélnek a fölös melodrámától. Zack persze megmenekül apuci miatt, anyuci vámpírrá lett exe pedig rövid úton ki lett nyírva és mindenki boldog – csak én nem.

The Strain S01E094

És, hogy még tovább tépjem a hajamat, ugye egy sorozat sem maradhat szex jelenet nélkül? Hát itt most ezt is megkaptuk, és én kezdem magam totális hülyének érezni, hogy az a röpke kis gondolat megjelent a fejemben, hogy ez a széria a klisék többségétől mentes lesz – tévedtem. Egyre több a nyál, a vontatott dialógok száma is megugrott, de – áldott jó az én szívem – mégsem bírok teljesen haragudni a Disappearedre. Akció még mindig dögivel van, a mészárlós jelenetekről nem is beszélve, a Mester is megvillantja gyönyörű, sárga szemeit, és Dutch is felfedi a szerepét Eichrost tervében.

The Strain S01E092

Az It’s Not for Nveryone után ez a rész kezdte ki leginkább az idegeimet: egyre több a klisé és Eph, kevesebb Vasily– ami nem éppen egy pozitív dolog. A kisebb mellékszereplőket is alig vették elő, pedig van köztük egy-két normálisabb, de hát valakinek mindig meg kell halnia, ha már a főhős nem képes ilyen világmegváltó tettre. Igen, ez a rész tette be nálam Ephet a halállistám második helyére, Griveoustől csak pár hajszállal lemaradva. Az elején még tök menő volt és logikus, most meg siránkozó nem normális, aki simán megfekteti a kollégáját a hitvesi ágyban egy apokalipszis közepén. Gratula!

The Strain S01E093

Most jutottam el arra pontra, hogy félek a folytatástól – remélem a Mester megtiszteli a reflektorfényt, Vasily is életben maradt, Ephéket meg tegyék ezüsttálcára.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .