The Strain S01E09 – Disappeared

Nem. Nem. Nem és nem. Mikor már kezdte velem elhitetni a széria, hogy a családi szálakat hosszabb ideig (vagy legalább még egy részig) félreteszik, erre mit kapok? Terveket, könnyeket, vámpírokat és családi kiakadást – jöjjön a Disappeared.

The Strain S01E091

Nem értem, hogy miért kell minden sorozatban, ahol a főhősnek van, vagy csak volt családja, túl kell dramatizálni ezt a szálat – mert itt bizony most ez történt. Eph kalandtúrája során rálel a fiára, aki által kiderül, hogy ex-neje Kelly, titokzatos módon eltűnt. És itt nyomjuk be a szünetet egy pillanat erejéig. Egy olyan világban, egy olyan városban, ahol a lakosság jórésze már emberi vérre szomjazó vadállat, nem lehet csak úgy titokzatos módon eltűnni! Felzabálták és kész! Éljen Eph tovább ezzel a gondolattal, és minket is megkímélnek a fölös melodrámától. Zack persze megmenekül apuci miatt, anyuci vámpírrá lett exe pedig rövid úton ki lett nyírva és mindenki boldog – csak én nem.

The Strain S01E094

És, hogy még tovább tépjem a hajamat, ugye egy sorozat sem maradhat szex jelenet nélkül? Hát itt most ezt is megkaptuk, és én kezdem magam totális hülyének érezni, hogy az a röpke kis gondolat megjelent a fejemben, hogy ez a széria a klisék többségétől mentes lesz – tévedtem. Egyre több a nyál, a vontatott dialógok száma is megugrott, de – áldott jó az én szívem – mégsem bírok teljesen haragudni a Disappearedre. Akció még mindig dögivel van, a mészárlós jelenetekről nem is beszélve, a Mester is megvillantja gyönyörű, sárga szemeit, és Dutch is felfedi a szerepét Eichrost tervében.

The Strain S01E092

Az It’s Not for Nveryone után ez a rész kezdte ki leginkább az idegeimet: egyre több a klisé és Eph, kevesebb Vasily– ami nem éppen egy pozitív dolog. A kisebb mellékszereplőket is alig vették elő, pedig van köztük egy-két normálisabb, de hát valakinek mindig meg kell halnia, ha már a főhős nem képes ilyen világmegváltó tettre. Igen, ez a rész tette be nálam Ephet a halállistám második helyére, Griveoustől csak pár hajszállal lemaradva. Az elején még tök menő volt és logikus, most meg siránkozó nem normális, aki simán megfekteti a kollégáját a hitvesi ágyban egy apokalipszis közepén. Gratula!

The Strain S01E093

Most jutottam el arra pontra, hogy félek a folytatástól – remélem a Mester megtiszteli a reflektorfényt, Vasily is életben maradt, Ephéket meg tegyék ezüsttálcára.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..