A The Mysteries of Laura cím alapvetően egész mást ígér, mint amiről amúgy szól a sorozat. Persze ez már akkor kiderül, ha az ember csak rápillant a sorozat leírására, ami elég nagy baj, mert így pont a célközönségét nem fogja elérni. De azért lássuk, mit adtak nekünk.

themisteriesoflaura2

Laura (Debra Messing) new yorki nyomozó, két gyermekes anya és majdnem elvált nő. Igen, csak majdnem. A pilot első jeleneteiben kapunk egy kis üldözést, lekapcsolást, majd Laura éljenzését, megérkezve az őrsre. Persze azért nem mindenki éljenez, hiszen akadnak irigy kollégák, akik nem kedvelik őt. De azért mondhatjuk azt, hogy ránézésre Laura a tökéletes nyomozó, hiszen imádják a kollégák, minden kiadott feladatot maradéktalanul elvégez és még csinos is. Aztán, mint minden dolgozó ember elmegy a gyerekeiért az oviba, onnan pedig haza, és ennek a tökéletességnek a máza leolvad. A gyerekek ugyanis pirosra festették a termet, a majdnem exférj (Josh Lucas) pedig próbál visszajutni a nő kegyeibe. Ezek után az ember azt gondolná, végre pihenhet majd egy kicsit, de nem. Máris kapja az új ügyet, amiről nekem így első körben a Cluedo játék luxusvillás része jutott eszembe, mivel valóban egy ilyen helyen történik a gyilkosság. A nyomok persze a feleséghez vezetnek, de mint tudjuk, ezek az ügyek mindig bonyolultabbak ennél – különben nem negyvenkét, hanem tíz perces részekből állna a széria.

Laura alapvetően egy kedvelhető figura, a női néző hamar közel érzi magához, amikor már látja, hogy a tökéletestől ő is ugyanolyan távol áll, mint mi magunk. A srácok pedig külön örülhetnek a pilotnak, mert kapásból egy fürdőbe is elmennek hőseink, ahol bizony vetkőzni kell.

themisteriesoflaura3

Első ránézésre még akár ígéretes is lehetne, de sajnos csak lehetne. Egy jó karakter ugyanis nem volt nekem elég ahhoz, hogy a rossz történetvezetésért kárpótoljon. Persze mindig szükség van némi magánéleti háttérre, különben szürreális lenne az egész. Az a baj viszont, hogy megpróbálták egyensúlyba hozni a nyomozást és Laura magánügyeit. Ez egy rossz ötlet volt, mert azzal, hogy egyik sem került előtérbe, valójában mindkettő érdektelenné vált. Az epizód felére már nem tudott érdekelni sem a gyilkos személye, sem az, hogy végül sikerrel jár-e a hűtlen férj Lauránál – bár, ha jósolhatok, szerintem egyszer biztos fog.

themisteriesoflaura4

Én elég keményen csalódtam. Persze ez csak a legelső rész, de ez alapján én nem vagyok kíváncsi a továbbiakra. Az se jobb persze, ha erős kezdés után gyenge a sorozat, de azt hiszem, most fordítva sikerült elrontani. Pedig nagyon örültem, mert szeretem a rendőrösdit – bár, ha kutya van benne, akkor még nyerőbb – és ideje lett volna kapni valami jót megint. Talán még egy részbe majd a későbbiekben belelesek, hátha – javíthatatlan reménykedő vagyok, ezt a Salemnél is észrevehettétek.

themisteriesoflaura

Szóval meglátjuk. Én most szomorú vagyok, így nem lehet történetet vezetni. A The Mysteries of Laura, úgy tűnik, ékes példája annak, hogy egy kemény női főszereplő és néhány helyes pasi nem elég ahhoz, hogy eladjanak egy sorozatot.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .