Azt hiszem, hogy a Háromszögről nyugodtan mondhatom, hogy a legjobb filmélményeim egyike. Manapság már nehéz olyan művet gyártani, aminek nem tudjuk előre a végét – de legalább a feléig titok marad –, most azonban ez mégis sikerült.

triangle2

Főszereplőnek csak úgy szokás szerint egy csinos, szőke hölgyet választottak – ő Jess (Melissa George). Hajókirándulásra indul a barátaival, szépen szelik is a habokat, amikor derült égből villámcsapás – szó szerint és átvitt értelemben – egy vihar összetöri a járművüket. Persze csodák csodájára találnak egy óceánjárót, amire lelkesen fel is kapaszkodnak, hátha haza tudnak jutni. Tök elhagyatottnak tűnik, egészen addig, amíg egy ismeretlen alak, zsákkal a fején el nem kezdi megtizedelni a társaságot. Az egyetlen túlélő végül Jess, de a történet itt még korántsem ért véget, sőt! Még csak most indul be igazán!

triangle1

Ezt a filmet két okból is nagyon imádom. Az egyik része a dolognak az, hogy remekül feldolgozták és nem erőltettek ránk minden mögöttes tartalmat. Van neki persze, de csak az fogja fel, aki akarja – aki pedig nem, az is tudja élvezni a lövöldözést, meg a kusza szálakat. Nem erőlteti sem a mitológiai vonatkozásokat, sem a Bermuda-háromszöget – utóbbira az össz utalás maga a cím.

A másik fele az imádatomnak viszont pont maga a háttér. Egyrészt a film Sziszüphosz esetét dolgozza fel, csupán áthelyezi az időben. Nem árthat, mert lehet, hogy egyébként így jobban fogják kedvelni a suliban is a gyerekek – persze mondhatnám én ezt egy tanárnak, úgyse hallgatna rám. Na, és ráadásul az elhagyatott hajó az Aeolus névre hallgat, akit szintén a görögöktől kölcsönöztek. Ha esetleg valaki mégsem ismerné őket, akkor ugorjunk be az iskolapadba gyorsan. Sziszüphosz Aiolosz, a szelek urának fia, aki túl pletykásnak bizonyult és kifecsegte Zeusz egyik titkát. Ezért azt a büntetést kapta, hogy felgörgessen egy sziklát a hegyre, majd a másik oldalon gurítsa le. A szikla azonban mindig egy kicsivel a cél előtt legurult, így örök időkig ezt kell csinálnia. Szóval lányok, ne pletykáljatok annyit!

triangle4

No, de elég legyen a tanulásból, beszéljünk a filmről! A színészi munka nagyon ott volt. Habár Jessen kívül a többi szereplőnek nem jutott akkora szerep, de azért ha egy kicsit odafigyelünk rájuk, akkor ők is remekül hozzák a karakterüket. Jess pedig a tökéletes szőke áldozat – sokkal jobb, mint mondjuk Paris Hilton, még jó, hogy őt fejbe szúrták a Viasztestekben. A hajóba kapásból beleszerettem, persze ez annyira nem meglepő, mert szeretem a nagy járműveket – nem, a Hammert nem szeretem.

Vicces körülmények között kaparintottam egyébként a kezembe, a suliba kellett az egyik vizsgámra, és mire eljutottam ehhez a filmhez, majdnem idegroncs lettem, mivel egy hétig napi három pszicho-thrillert néztem végig. Kifejezetten üdítő hatással volt rám, mert bár dögivel van itt is gyilkosság, a Triangle-ben legalább süt a nap és tenger is van. Úgyhogy ezek után kijelenthetjük, hogy a legvidámabb nyomasztó film.

triangle3

Bárkinek bátran ajánlom – akit nem zavar néhány fojtogatás és puskadörrenés –, mert maradandó élményt nyújt. A végkifejletről meg csak annyit, hogy ahány emberrel beszélgettem róla, mindenki mást lát benne, szóval bőven lesz min nyammogni utána.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .