A sorozat eredeti címe: Women’s Murder Club – az RTL KLub pedig azért nevezte át, mert rivális csatornáján még bőven ment a Született feleségek. Nem mondom, hogy rossz a fordítás, csak nem adja vissza a széria valódi atmoszféráját, ami tulajdonképpen a nyomozások elősegítésére alakult női klub.

womensmurderclub.s01.1

Lindsay Boxer (Angie Harmon) remek gyilkossági nyomozó, sorra göngyölíti fel a legnehezebb eseteket is, azonban a magánéletében már nem ennyire talpraesett, pláne mióta elvált férjétől. Lindsay munkáját nagyban elősegíti, hogy több, a szakmájához kapcsolódó területről érkező hölggyel egy amolyan közös gyilkosság felderítő csoportot hoztak létre. Jill Bernhardt (Laura Harris), mint ügyész erősíti a csapatot, jogi ismereteivel és elszántságával. Dr. Claire Washburn (Paula Newsome) a vezető halottkém, aki boldog feleség és anyuka, mellesleg pedig az egyetlen, aki valódi párkapcsolatban él, így olykor ő segít a többieknek túljutni a pasizási gondjaikon.

Újoncként csatlakozik hozzájuk a fiatal újságíró, Cindy Thomas (Aubrey Dollar), ugyan Lindsay-éket megtéveszti Cindy kora, ám később rájönnek, hogy a lány elszántsága és esze az övékkel vetekszik, így hamar kivívja a többiek tiszteletét és barátságát. Szüksége is van a csapatnak minden segítségre, hiszen egy brutális sorozatgyilkos szedi áldozatait, aki előszeretettel varrja be áldozatai száját, és ha ez még nem lenne elég, új vezető érkezik a nyomozói hivatalba, méghozzá Tom Hogan (Rob Estes), Lindsay exférje.

ANGIE HARMON, ROB ESTES, TYREES ALLEN

A sorozat a már jól bevált epizodikus nyomozásokra épít, és az egyes részeket köti össze a brutális sorozatgyilkos utáni kutatómunka. Minden alkalommal valami pluszt kapunk az illető kilétéről, ezzel egyenes arányban nő áldozatainak száma is. Ám az igen jól felépített szálat sajnos a fináléban elrontják, és már-már banálissá teszik, ezáltal szó szerint hazavágják a sorozatot – pedig a Profiler óta nem volt ilyen remekül megformált és megírt sorozatgyilkos a tévében.

A Women’s Murder Club egy érdekes, és alapvetően pozitív kimenetelű sorozat. A színésznők jók benne, ahogy az általuk megformált szereplők is – viccesek, bájosak, de nem félnek a sarkukra állni. Természetesen a két legkiemelkedőbb produkciót Angie Harmon és Paula Newsome hozza, ők ketten valóban profin nyomják, a többiek szinte elhalványulnak mellettük. Angie Harmont azért is érdemes kiemelni, mert ezzel a szereppel “edzett” a Született detektívek című sorozatra, ami az ötödik évadát tapossa a TNT-n – nem mellesleg meg az egyik kedvenc nyomozós sorozatom.

LAURA HARRIS, COBY RYAN McLAUGHLIN

Lindsay és volt férje közti adok-kapok igazán eredeti és mókás képsorokat szült, míg az őrs további tagjainak reflektálása szintén rátett egy lapáttal. Jill se veled se nélküled kapcsolatát azonban nem tudtam hova tenni, és mivel húzták, mint a rétestésztát, így egy idő után inkább csak zavart, sem mint érdekelt volna a karakter életének alakulása. Claire családi gondjai, és a férje tragédiája igazán erős momentumokat szült a sorozatban, érdekes volt, ahogy bemutatták a férfi vívódását és problémáját. Cindy karakterével egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, persze jót tett a csoportnak, de az évad második felétől inkább egy a többiek után loholó kiskutyának tűnt, sem mint egy okos és magabiztos nőnek.

womensmurderclub.s01.3

A Született nyomozók egy kellemes csajos-nyomozós sorozat, amit szerintem mindenkinek érdemes egyszer megnéznie.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Született nyomozók (2007), 1. évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .