Úgy tűnik, az MTV berkein belül ötlethiányban szenvednek, így berendeltek egy “enyhén” szappanszagú sorozatot, a Happylandet. Bár nem értem mégis mit tudnának kihozni egy olyan sorozatból, aminek már a trailerében ellőttek minden fordulatát.

happyland.pilot.3

Lucy Velez (Bianca A. Santos) hosszú ideje dolgozik már a helyi vidámparkban, ahol az édesanyja, Gloria (Camille Guaty) már jóval az ő születése előtt is a tündérkirálynő volt. Ám érkezik egy új srác, Ian (Shane Harper), aki a saját mosómedvés szereplését elrontja, mialatt Lucy a show rendezője. Természetesen a lány rettenetesen kiakad, ám a szava elakad, mikor Ian félmeztelenül, izzadtan és kockása hassal mászkál az öltözőben.

Lucy és Gloria nem a legjobb körülmények között élnek, kaja alig van és a számlák befizetésével is gondjaik vannak, de mivel Lucy okos és talpraesett lány, ezért jelentkezik egy céghez. Az állásinterjú nem megy számára túl jól, ám kap egy második esélyt, viszont ezt az esélyt már nem szabad elszúrnia, és lássanak csodát, még Ian is a segítségére lesz.

happyland.pilot.2

Az MTV egyszerűen képtelen kiszakadni a gagyi tini vígjátékaiból, nincs új a nap alatt: a főszereplő lány cuki és okos, az anyja fiatalon lett terhes és képtelen felelősséget vállalni, így mindent a lány csinál, aztán betoppan a nagy Ő, és minden megváltozik. Tucatszor előtt sztori, tucatszor látott szereplőkkel és megoldásokkal. A pilot fordulata annyira klisés, hogy az már valóban szégyenletes az MTV számára. Én nem értem mi lett ebből a zenei csatornából, hogy hova tűnt el az az innovatív eszme, ami például a Death Valleyt vagy az Awkwardot szülte, de azt hiszem végérvényesen megszűnt.

Feltételezem, hogy a Happyland ezen a stílustalan, nyavalygós és tinis vonalon fog haladni, ahol a két főszereplő összejön meg nem is, a környezetük dettó, míg az anyuka begőzölve keres új pasit – aztán ha ellaposodik a történet (jelzem, már most is az!), bedobnak valami új szereplőt, új ármányt vagy egy új rokont. Ez egy az egyben az a recept, amit a Dél-Amerikai szappanoperáknál láttunk, ami lehet tíz éve még menő volt, de manapság igencsak leáldozóban van a csillaga.

happyland.pilot.1

Nincs egy olyan fordulat, párbeszéd vagy poén, amit ne láttam volna már korábban, az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy faarccal ültem végig mind a huszonegy percet. Ha van agyad, messzire kerüld el a Happyland című sorozatot!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Pilotmustra: Happyland”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .