Watchaholics Horror Callenge – Tokyo Gore Police

A Tokyo Gore Police ebben a cikksorozatban a Vampire Girl vs. Frankenstein Girl tesókája. Igazi nagy véresések (az olyan, mint a vízesés, csak nem tartalmaz vizet), fura, japán fantázia, és amennyiben nem vesszük komolyan, szintén egész szórakoztató.

tokyo3

Főhősünk Ruka (Eihi Shiina), a rendőrlány, aki apja nyomdokaiba akart lépni kiskorában. A jelenben ez már meg is valósult és „engineer”-ekre vadászik. Ja, hogy az mi? Fura, mutáns, humanoid lények, akiknek az agyában egy kulcs alakú tumor leledzik és ennek az a fantasztikus hatása, hogy ha levágják valamelyik testrészüket, hozzánövesztenek valamit. Ezekre vadászik Ruka – valahogy azt érzem, hogy kiskorában nem egészen így képzelte ezt a melót. Emellett erős emós hajlamai vannak, amit a film első pár percében meg is pillanthatunk – ehhez hozzá kell szokni, arrafelé szeretik az ilyesmit. Ahogy haladunk a filmmel, Rukával többnyire annyi történik, hogy szétdarabol embereket – ez egészen addig tart, amíg el nem kapják és belőle is engineert csinálnak. Innentől persze le kell vadászni azt a gazfickót is, aki ezt tette, mert hát mégis mit képzel magáról!? Idővel meg is találja, és ennek következtében derülnek ki a leányzó apja halálának körülményei, amik mellesleg igen hosszan nyúlnak vissza a múltba. Komolyan, Japánban mindenki ilyen bosszúálló?

tokyo2

Itt persze még korántsem végzett a feladatával, de ehhez megint vissza kell szaladnunk időben (de legalább csak a filmen belül). Ugyanis Ruka főnöke igen furcsa perverzióval él: olyan bordélyházba jár, ahol engineerek leledzenek. Na, itt aztán minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere. Csigalány, később egy „baleset” következtében már egy kroki-lány is lesz. Fincsi… És imént említett félig krokodil hölgyeményünknek köszönhetően a rendőrfőnök is engineer lesz – valójában szerintem ez a film a „Hogyan legyünk mérnökök” címet kéne viselje – és besétál a munkahelyére ámokfutni. Na, ebbe a szituba sétál bele Ruka, miközben megölik a barátnőjét. Hát, ez bosszúért kiált – már megint –, de a főnökhöz nem lehet csak úgy eljutni – azt hiszem, ezek az emberek túl sokat kockulnak, ez olyan, mint egy videojáték –, előbb még szembe kell néznie egy rakás kollégával, akik a főnököt követik. De persze ő Ruka, és legyőz mindenkit. Hurrá!

tokyo4

A sztorit néha kicsit nehéz követni – higgyétek el, érhetően leírni még nehezebb –, de azért ha az ember nem hímez közben párnát, akkor kibogozható. Nem tudom, mennyi művért használtak fel ehhez a filmhez, de ha ez víz lenne, akkor a Földön már nem lenne szárazföld. Néhol akadnak logikai buktatók, de őszintén, ki a fene figyelt erre? Végül is azért nézzük ezt a filmet, hogy élvezzük a hentelést, ráadásul a japán filmről beszélünk, amik köztudottan valami más – és meglehetősen fura – logika szerint működnek.

Amit istenigazából meg tudok kritizálni, az mindössze a sebkészítés. Merthogy egy vágott seb nem annyiból áll, hogy két centivel a bőr fölött hadonászunk és rálocsoljuk a művért. De azt hiszem, másba nem tudok belekötni – merthogy az aberráltság nem bűn, hanem zsenialitás, feltéve, hogy ez a filmvásznon marad.

tokyo1

Én kifejezetten szeretem az ilyen beteg elgondolásokat a japán gore filmekben, de annyi szent, hogy kell ehhez egy agybeteg horrorimádati szint. Nálam ez szerencsére megvan – valójában nincs is a horrornak olyan alfaja, amit nem kedvelek –, így nekem mindenképpen tudott élvezetet nyújtani. Használati utasítás ugyanaz, mint a többi hasonló filmnél: ne vegyétek komolyan, mert nem lehet, és aki inkább a hollywoodi klisés darabokat szereti, az maradjon is annál.

És sajnos ezzel a cikkel el is kell búcsúztatnunk a Watchaholics Horror Challenge-et. Kicsit szomorú vagyok, mert mindenem a horror, de remélem, ezzel más is így van. Ha igen, akkor ne csüggedjetek, jövő héten érkezik az American Horror Story negyedik évada és természetesen egy percig sem fogom hagyni, hogy lemaradjatok.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..