Az élőholtak visszatérnek 2

Ritka az olyan folytatás, ami sem nem jobb, sem nem rosszabb az elődjénél, hanem pont ugyanazt az élményt adja, mint az első. Következzék hát az Élőholtak Visszatérnek 2, avagy a hordók legyenek gyerekbiztosak is ezután.

 Élőholtak visszatérnek 22

Filmünk kezdőcselekménye nem sokban tér el az elsőétől: a katonaság nagy nehezen megfékezte az agyevő zombikat, hordókba zárták őket a veszélyes, életlre keltő gázzal együtt – ám szállítás közben az egyik leesik a kocsiról, és pont fiatal kis nyikhajok találják meg, akik ki is nyitják. Ezután persze elszabadul a pokol: az élőholtak kikelnek a sírjaikból, és egy-két élő is megzombul a gáz hatására, így a túlélőknek nincs más választásuk, mint összefogni.

 Élőholtak visszatérnek 23

Mindent el is árultam azzal, ha azt mondom, hogy ez a film minden tekintetben olyan mint az első rész – ami nagy teljesítmény ahhoz képest, hogy most más a rendező. Az érdemi különbség is csak annyiban merül ki, hogy itt tinik helyett egy kisrác és annak felnőtt ismerősei a hősök, akiket teljesen no name színészek formálnak meg, mégis valahogy ettől lesz hiteles ez a film is, akárcsak az első. És, amivel talán még egy hangyányit meghaladja az első részt, az az, hogy itt megtudjuk a zombik gyengepontját, és hőseink képesek ezzel elintézni őket – mivel a katonaság csak az utolsó öt percben ér oda, szokás szerint.

 Élőholtak visszatérnek 24

Közben elérkeztünk a legfontosabb dolog kitárgyalásához is: a zombik. Diplomás zombikutatóként nagy élmény volt látni intelligens, beszélő zombikat, de sajna a tudásuk megmaradásának tényét sajnos nem boncolgatja a film. Hiszem a Kaptárban is gáz alapú a vírus, ott viszont mindenki meghülyül, ellenben itt nagyon ravaszok – azért annyira már nem, hogy a csapdát elkerüljék, de az már megint egy másik könyvgerinc.

 Élőholtak visszatérnek 25

Utolsó szó jogán még ennyit: bár technikai szempontból nincs is a toppon ez az 1988-as film, aki igazán tudja értékelni a régi horrorokat, annak hamar a szívéhez és az agyához fog nőni az Élőholtak Visszatérnek 2. Mert bár kissé retró és senkit sem képes megijeszteni, attól még egy szerethető kis alkotás, amit csak ajánlani tudok – a harmadikra viszont ugyanezt már nem tudom elmondani.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..